Alaçam'da İstişare Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Alaçam'da İstişare Toplantısı

Alaçam\'da İstişare Toplantısı

Alaçam Kaymakamı Mustafa Masatlı, İstatistiklere Göre Samsun'un En Fazla Göç Veren İllerin Başında Geldiği Belirterek, "En Fazla Göç Veren İlçeler İse Vezirköprü, Bafra ve Alaçam" Dedi.

01.12.2007 19:49

Alaçam Kaymakamı Mustafa Masatlı, istatistiklere göre Samsun'un en fazla göç veren illerin başında geldiği belirterek, "En fazla göç veren ilçeler ise Vezirköprü, Bafra ve Alaçam" dedi.

Samsun'un Alaçam ilçesinde, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından istişare toplantısı düzenlendi. Alaçam Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda Alaçam Kaymakamı Mustafa Masatlı, Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy, Samsun Kalkınma Ofisi Uzmanları Abdullah Gökbilgin ve Cevdet Karaca, birer konuşma yaptı.

Kaymakam Mustafa Masatlı, yapılan istatistiklere göre Samsun'un en fazla göç veren illerin başında geldiğine dikkat çekti. Masatlı, "Samsun'un ilçeleri arasında ise en fazla göç veren ilçeler Vezirköprü, Bafra ve Alaçam gelmektedir. Vezirköprü 130 bin nüfusu ile köyleriyle birlikte verdiği göç sayısı 5 bin. Bafra'nın nüfusu 170 bin, verdiği göç 7 bin. Alaçam'ın nüfusu 31 bin, verdiği göç ise 5 bin. Bu da şu demek: Samsun bölgesinin en fazla göç veren ilçesi Alaçam'dır" dedi.

Birliğe ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu vurgulayan Masatlı, "Dünyada ve Türkiye'de ne oluyorsa hepimizin haberi olmalıdır. Bafra, Türkiye'nin en büyük ovalarından birine sahip. Fakat nimetlerinden faydalanamıyoruz. Artık Bafra-Alaçam- Yakakent kefenini yırtmak zorundadır. Teşvik olmadan başarı beklenemez. Bir Çorum ili kadar olamadık. Çorum'un nüfusu 164 bin, Bafra'nın nüfusu 170 bin(köy ve beldeleriyle beraber). Biz daha 1. organize sanayisini geliştirmeden, Çorum 2.'sini yapıyor. Bafra OSB Bafra, Alaçam,Yakakent'in geleceğidir. Herkes taşın altına elini koymalıdır. Hedefleri büyük olmayanlar başarıyı yakalayamaz. Bizler devleti, milleti ile bir bütünüz. Zincirin birer parçalarıyız" diye konuştu.

Samsun Valiliği Kalkınma Ofisi Uzmanı Abdullah Gökbilgin, AB yeni mali döneminin 2007-2013 yıllarını kapsadığını belirtti. Bu süreçte hazırlanacak projelerle AB kaynaklarından faydalanılabileceğine işaret eden Abdullah Gökbilgin, "AB kaynaklarından ülkemizin maksimum faydayı sağlayabilmesi için organize olmamız şart" ifadesini kullandı. DPT tarafından AB yardımları konusunda bilginin tabana yayılmasını hedeflediklerini ve bunun için çeşitli eğitim çalışmaları yaptıklarını anlatan Gökbilgin, bugüne kadar Türkiye'de 23 bini aşkın personel ve kişiyle eğitimler yapıldığını dile getirdi. AB yardımlarından geçen 3 yılda 1 milyar 50 milyon euroluk kaynağın çeşitli projelere aktarıldığını, söz konusu projelerin bir kısmının tamamlandığını, bir kısmının da devam ettiğini söyleyen Gökbilgin, bu projeler kapsamında Samsun'a 210 milyon euroluk kaynak aktardıklarını açıkladı.

Bafra TSO olarak devletle milleti bir araya getirme cesareti gösterdiklerini belirten Rızvan Aksoy, bölge insanlarının kalkınması için istişare toplantılarına devam edeceklerini, 3 yıllık dönemde öncelikle Bafra TSO'nun vizyonunu değiştirdiklerini kaydetti.

Son olarak konuşan Samsun Kalkınma Ofisi Uzmanı Cevdet Karaca da ofislerinin proje beklediğini açıkladı. Karaca, şunları söyledi: "Katılım Öncesi Süreçte Sivil Toplumun Güçlendirilmesi Programları haziran ayında; Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyalogunun Desteklenmesi Programları ise Ağustos ayında sona eriyor. Bu bakımdan projelerin bir an önce hazırlanması gerekiyor. Ofisimiz, proje hazırlamanın her aşamasında kuruluşlarımızın emrindedir."

Toplantıya; Yakakent Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Alaçam Belediye Başkanı Fırat Anarat ve Yakakent Belediye Başkanı Dr. Radi Şen de katıldı.

(NA-SA)

01.12.2007 19:29 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaçam'da İstişare Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement