Akdeniz Belediyespor Genç Takımları Şampiyonluk Yolunda - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediyespor Genç Takımları Şampiyonluk Yolunda

Akdeniz Belediyespor Genç Takımları Şampiyonluk Yolunda

Akdeniz Belediyespor'da, Mersin'i temsil etmeye hak kazanan U-17 ve U-15 futbol takımları, Hatay ve Aksaray'da yapılan bölge maçlarında bölge şampiyonu oldular.

04.04.2012 16:19

Akdeniz Belediye spor'da, Mersin'i temsil etmeye hak kazanan U-17 ve U-15 futbol takımları, Hatay ve Aksaray'da yapılan bölge maçlarında bölge şampiyonu oldular.

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Mersin'de 2011-2012 sezonunda grubunu 2. olarak tamamlayarak, kenti bölge birinciliği karşılaşmalarında temsil edecek üç takımdan biri olmaya hak kazanan Akdeniz Belediyespor U-17 futbol takımı, Hatay'dan birincilikle döndü. Üçerli 2 gruplu tek devreli lig usulü oynanan karşılaşmalarda, grubunda Adanaspor ve Osmaniyespor'u yenerek grup birincisi olan Akdeniz Belediyespor U-17 takımı, Hatay'da diğer grubu birinci olarak tamamlayan Kuvayi Milliyespor'la karşılaştı. Normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçta penaltılar sonucu rakibini 3-1 yenmeyi başaran Akdeniz Belediyespor, Hatay bölge birincisi olarak Türkiye genelinde ilk 16'ya kalmayı başardı. Dörderli 4 grup halinde yapılacak bir üst kademe maçlarını bekleyen U-17 takımı, bu kategoride Mersin'i temsil eden tek takım oldu.

Öte yandan, Mersin'de 2011-2012 sezonunu lider bitiren Akdeniz Belediyesi U-15 takımı da Nike Premier Cup U-15 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında Mersin'i temsil etmeye hak kazandı. Aksaray'da yapılan 1. Kademe maçlarında ilk olarak Kayserispor'u, ardından da Konyaspor'u yenen U-15 takımı, Türkiye'de kendi kategorisinde ilk 18'e girdi. Takım, Elazığspor, Hatayspor ve Diyarbakır Diskispor'un yer aldığı grupta ilk 4'e kalmak için ter dökecek. Türkiye Şampiyonası 2. Kademe maçları, 5-8 Nisan 2012 tarihleri arasında Malatya'da yapılacak.

Alınan başarılı sonuçları değerlendiren Akdeniz Belediyespor Kulübü futbol antrenörü Ümit Yıldırım, Mersin'de futbolu daha ileriye götürmek için büyük bir gayretle çalıştıklarını ifade etti. Gerek altyapıda gerekse A takımları düzeyinde daha da büyüyeceklerini iddia eden antrenör Yıldırım, her iki takımın tur atlayacağına emin olduğunu kaydetti. Yıldırım, kendilerine bu imkanı sunup başarıya yönlendirdikleri için Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ve tüm yetkililere teşekkür etti.

"ÇOCUKLARIN SPORLA TANIŞMASINI MİSYON EDİNDİK"

Bölge birincisi olan takımları başarılarından ötürü kutlayan Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı ve Akdeniz Belediyespor Başkanvekili Makbule Kaplan da özellikle göçle gelen ailelerin çocuklarının sporla ilgilenebilmeleri için ciddi destek gerektiğini söyledi. Akdeniz Belediyespor'un çocuk ve gençlerin sporla tanışması ve spor ahlakıyla yoğrularak yetişmesini misyon edindiklerini vurgulayan Kaplan, "Çocuk ve gençlerimizin kendilerini tanımaları, yeteneklerini keşfetmeleri ve bu doğrultuda bir yaşama adım atmaları, ancak biz büyüklerin ve yetkililerin doğru yönlendirmeleriyle mümkündür. Akdeniz Belediyespor olarak hem çocuklarımızı doğru yönlendirmek için çaba sarf ediyoruz, aynı zamanda dezavantajlı çocuklarımıza sporun her branşına diğerleri gibi kolayca ulaşabilmeleri için ücretsiz kurslar düzenliyoruz. Ben başarılarından dolayı U17 ve U15 takım oyuncularını kutluyorum. Ayrıca Akdeniz Belediyespor altyapı hocalarına da özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Kız çocuklarının da sporla tanışmaları için yoğun mesai harcadıklarını sözlerine ekleyen Kaplan, "Bu amaçla farklı branşlarda kız takımları oluşturuyoruz. Geçtiğimiz günlerde voleybol branşında yıldızlar kategorisinde bir kız takımı oluşturduk. Kızlarımızın sporla, dolayısıyla sosyal yaşamla buluşmaları için kulüp ve belediye olarak çabalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediyespor Genç Takımları Şampiyonluk Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement