Akdağmadeni Ticaret Meslek Lisesi Öğrencileri Macaristan'a Gidiyor - Son Dakika
Yerel

Akdağmadeni Ticaret Meslek Lisesi Öğrencileri Macaristan'a Gidiyor

Akdağmadeni Ticaret Meslek Lisesi Öğrencileri Macaristan\'a Gidiyor

Yozgat'ın Akdağmadeni Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri Avrupa Birliği destekli hazırladıkları "Küresel Rekabet Ortamında Dış Ticaret İşlemleri " projesiyle Macaristan'a gidiyor.

22.10.2013 16:51

Yozgat'ın Akdağmadeni Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri Avrupa Birliği destekli hazırladıkları "Küresel Rekabet Ortamında Dış Ticaret İşlemleri " projesiyle Macaristan'a gidiyor.

Akdağmadeni Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Birol Taştan ve öğrenciler Avrupa gezisi öncesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Kasım Gülek Özer'i makamında ziyaret etti. Akdağmadeni Milli Eğitim Müdürü Kasım Gülek Özer, öğrencilerin hazırladıkları proje sayesinde Avrupa'yı gezip hayatlarında önemli bir tecrübe edinerek, görmedikleri yerleri göreceklerini söyledi.

Okul Müdürü Birol Taştan, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen hayat boyu öğrenim programı (LLP) Leonardo da Vinci hareketlilik projeleri kapsamında kabul edilen 2013-1-ITRI-LEOO1 49316 proje numaralı "Küresel Rekabet Ortamında Dış Ticaret İşlemleri" isimli proje kapsamında Macaristan Budapeşte şehrine gideceklerini belirterek, "Geziye 2 öğretmen ve 7 öğrenci ile yaklaşık 20 günlük bir gezi olacak" dedi.

Gezide öğrencilerin AB ülkelerinde dış ticaretin nasıl gerçekleştirildiğini ve Türkiye ile kıyaslama imkanı bulacaklarını ifade eden Taştan, "Ayrıca Almanya, Avusturya ve Slovenya ya geziler düzenlenecek bu gezilerle kültürel ve sosyal bilgi alış verişi sağlanacak ve kurum ziyaretleri gerçekleştirilecektir. Bu projeye katkılarından dolayı başta Kaymakamımız Ahmet Yıldız'a, Belediye Başkanımız Suphi Daştan'a ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Kasım Gülek Özer'e okulumuz adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdağmadeni Ticaret Meslek Lisesi Öğrencileri Macaristan'a Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement