Akdağmadeni İlçesinde Öğrenci Servis Şoförleri Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Akdağmadeni İlçesinde Öğrenci Servis Şoförleri Bilgilendirildi

Akdağmadeni İlçesinde Öğrenci Servis Şoförleri Bilgilendirildi

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde öğrenci servis şoförlerine seminer verildi.

08.10.2013 16:24

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde öğrenci servis şoförlerine seminer verildi.

Akdağmadeni Öğretmen evinde düzenlenen toplantıya, İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay İsmail Aysal, Akdağmadeni İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliğinden Ercan Birer, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kasım Gülek Özer ve servis şoförleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kasım Gülek Özer, toplantıyı düzenlemekteki amaçlarının, taşımalı eğitim sisteminde öğrenci taşıyan servis şoförlere uyması gereken kurallar hakkında bilgi vermek ve sıkıntısız eğitim dönemi geçirmek olduğunu belirterek, "İlçe merkezimizde 2 bin 100 öğrenci taşınmalı sistemle eğitim almaktadır. İlçe merkezine 82 yerleşim yerinden 875 öğrenci köylerinden ise ilçe merkezine bin 225 öğrenci taşaınmaktadır" söyledi.

Taşımalı eğitim yapan şoförlerin dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgi veren Akdağmadeni ilçe Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay İsmail Aysal'da "Tüm sürücülerin olduğu gibi servis şoförleri de trafik kurallarına en iyi şekilde uyacaklar. Hız sınırını hiçbir şekilde aşmayacaklar. Toplama merkezlerinin dışında öğrenciler alınmamalı. Servis şoförlerimiz ayrıca yönetmelikte belirlenen kurallara ve belirtilen uyarı ve ikaz levhalarının tam olmaları zorunludur. Aksi takdirde cezai işlem uygulanacaktır" diye konuştu.

Akdağmadeni, Okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocukların güvenli bir trafik ortamında eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmelerini amaçladıklarını belirten Trafik Denetleme İstasyon Büro Amiri Ercan Birer, " Ticari olmayan araçlarla ilgili şikayetler alıyoruz, bu tür şikayetler üzerine gelen ihbarları değerlendirerek gerekli işlemler yapılmaktadır" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdağmadeni İlçesinde Öğrenci Servis Şoförleri Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement