Akbulut: 'Büyükşehir ile Birlikte Amatör Lig'den Süper Lig'e Çıktık' - Son Dakika
Yerel

Akbulut: 'Büyükşehir ile Birlikte Amatör Lig'den Süper Lig'e Çıktık'

Akbulut: \'Büyükşehir ile Birlikte Amatör Lig\'den Süper Lig\'e Çıktık\'

AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut Tekirdağ'ın Büyükşehir ile birlikte amatör ligden süper lige çıktığını söyledi.

11.09.2013 12:13

AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut Tekirdağ'ın Büyükşehir ile birlikte amatör ligden süper lige çıktığını söyledi.

Akbulut, Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Milletvekili Akbulut'a Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ile partililer eşlik etti.

Milletvekili Akbulut, beraberindeki partililerle birlikte Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'ı ziyaret ederek yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Tekirdağ'da önemli gelişmelerin yaşandığını ifade eden Akbulut, "Büyükşehir olmamızdan sonra oldukça hızlı bir şekilde mesafe kat ettik. Temel sorunlarımız sona erdi. Yaklaşık 10 gündür ilçelerimizi dolaşıyorum. Tekirdağ'ın Büyükşehir olmasıyla birlikte ilçelerimiz de gelişecektir" dedi.

Henüz Çerkezköy'e alışma sürecinde olduğunu belirten Kaymakam Kubilay, "Gittiğiniz yer ile bütünleşince her şeye daha kolay adapte olabiliyorsunuz. Çok kısa bir süre önce buraya geldim ve ilk izlenimlerim son derece olumlu oldu. Adliye Sarayı'nda son aşamaya gelindi. Tekirdağ'ın Büyükşehir olması elbette ki bize olduğu gibi tüm ilçelerimize, beldelerimize ve köylerimize olumlu yansıyacaktır. Birlik ve beraberlik içinde hem Tekirdağ'ın hem de Çerkezköy'ün gelişimine katkıda bulunacağız" diye konuştu.

Milletvekili Akbulut, ardından Çerkezköy Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe ile bir araya geldi.

Ziyaret sırasında Yaztepe, yeni hizmet binası hakkında bilgi vererek çalışmalarını anlattı. Sözlerine hizmet binasını çok beğendiğini belirterek başlayan Akbulut, "Gerçekten çok güzel bir hizmet binası olmuş. Fakat bu tür binalarımızı halka da açmak lazım. Bu çok kullanışlı binanın imkanlarından halkımız da yararlanmalıdır" dedi.

Esnaf ziyaretinin ardından Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odasını da ziyaret eden Akbulut, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ ile görüştü.

Trakya'da sadece Tekirdağ'ın Büyükşehir olma başarısını gösterdiğini belirten Akbulut, "Gerek Çerkezköy gerekse diğer ilçelerimiz hakkında ciddi atılımlar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Esnafımıza da burada büyük görev düşüyor. Esnaflar bir şehrin can damarıdır. Her yerde kullandığım bir söz vardır, Büyükşehir ile birlikte amatör ligden birden süper lige çıktık. Büyükşehir olmak beraberinde büyük sorumluluklar getiriyor" şeklinde konuştu.

Çerkezköy Belediyesi tarafından yer altı çöp konteynırları yapıldığı için Belediye Başkanı Ali Ertem'e teşekkür eden Akbulut, "Halkımıza daha temiz caddeler sunması sebebiyle son derece teknolojik ve modern bir uygulama. Daha önce görev yapmış olduğum yerlerde ve İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerimizde bir benzerini görmediğim bu uygulamanın ilerde çok daha fazla yaygınlaşacağına eminim" dedi.

Milletvekili Akbulut son olarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Akbulut, seçimden başarıyla çıkan ÇTSO yönetimini tebrik ederek şunları söyledi; "Sanayi odalarımız ciddi bir sivil toplum kuruluşudur. Sanayi odası kurulması için başvuru oldu; çalışmalar devam ediyor ama TOBB yönetimi buna çok sıcak bakmıyor. Hükümet de biraz öyle. Kalkınma ve gelişmede çok önemli bir yeriniz var. İşçi istihdam ediliyor ve Türkiye'nin istihdam sorunu hafifliyorsa bunlar da sizlerin sayesinde oluyor. "

Ziyarette ticari kredilerde faiz oranlarının yüzde 6.5'lardan yüzde 12'lere kadar yükseldiğinin ifade edilmesi üzerine Milletvekili Akbulut, faiz oranlarındaki yükselişi gezi olaylarına bağlayarak "Faiz lobisinin bunda çok önemli rolü var. Gezi olaylarından önce faiz oranları yüzde 4'e kadar indirildi. Gezi olaylarıyla öyle bir ortam oluşturuldu ki, bu hava 2020 olimpiyatlarımızı da etkiledi. Medya araya girdi ve maalesef 27-28 Mayıs'tan sonra faizlerde artış oldu. Sanki Türkiye'de ekonomik istikrarsızlık başlıyormuş, sanki hükümet gidiciymiş gibi bir hava oluşturulunca faiz kuruluşları harakete geçti, bütün tedbirlere rağmen artış yaşandı. Bu artış geçicidir, devam etmesi imkansız" dedi.

ÇTSO yönetimi AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaettin Akbulut'a, üzerinde ÇTSO logosunun yer aldığı bir tabak hediye etti. AK Parti heyeti daha sonra Kızılpınar ve Veliköy'e geçerek burada esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akbulut: 'Büyükşehir ile Birlikte Amatör Lig'den Süper Lig'e Çıktık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement