Akademik Yılın İlk Dersini Prof. Dr. Karlığa Verdi - Son Dakika
Yerel

Akademik Yılın İlk Dersini Prof. Dr. Karlığa Verdi

Akademik Yılın İlk Dersini Prof. Dr. Karlığa Verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite gençleri için projelendirdiği ve 5. yılına giren Akademi Üniversite’de yeni eğitim dönemi başladı.

02.11.2016 15:51

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite gençleri için projelendirdiği ve 5. yılına giren Akademi Üniversite'de yeni eğitim dönemi başladı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde eğitim faaliyetlerini gerçekleştiren Akademi Üniversite'nin ilk dersini Türkiye'nin önemli akademisyenlerinden Prof. Dr. Bekir Karlığa verdi. Prof. Dr. Karlığa, Umuttepe Camii Kültür Merkezi'ndeki "Medeniyet İdraki" temalı dersinde; medeniyet ve medeniyetin temel göstergeleri konularında aktarımlarda bulundu. Prof. Dr. Karlığa, üniversitelilerin ilgi gösterdiği ilk derste, akıl ve iman birleştiğinde insanın medenileştiğine dikkat çekti. Akademi Üniversite'nin Umuttepe Camii Kültür Merkezi'ndeki akademik yıl açılışına ve ilk dersine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi, Gençlik ve Spor Hizmetlerinden Sorumlu Genel Sekreter Danışmanı Osman Ayvazoğlu, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Eyüp Ensar Demir ile çok sayıda yerli ve yabancı üniversite öğrencisi katıldı.

Akademik yılın ilk dersini veren Prof. Dr. Bekir Karlığa konuşmasında, "Bu krizi aşmak için insanlara medeniyet idraki aşılamak gerekiyor. Türkiye büyük bir medeniyet krizi yaşadı. Dilimizi rahat bir şekilde konuşmaktan uzaklaşıyoruz. Gençlerin kullandığı sözcükler her geçen gün azalıyor. Osmanlı'da 100 bin sözcük kullanılıyordu. Düşünceyi kelimelerle ifade ederiz. İlkel toplumlar kendini anlatamaz, medeniyetin en önemli göstergesi dildir" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akademik Yılın İlk Dersini Prof. Dr. Karlığa Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement