AK Parti Yozgat İl Danışma Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Yozgat İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Yozgat İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Yozgat Milletvekili Başer: "Bu operasyon Türkiye'nin bağımsız dış politika izlemesinin önüne geçme operasyonudur.

28.12.2013 14:15

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, İstanbul merkezli operasyonlara ilişkin olarak, "Bu operasyon Türkiye'nin bağımsız dış politika izlemesinin önüne geçme operasyonudur. Akan kanın durması için başlatılan çözüm sürecini baltalama operasyonudur" dedi.

Başer, partisinin Yozgat İl Kültür ve Turzm Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan Aralık Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, Yozgat'ın AK Parti sayesinde hizmetle tanıştığını söyledi.

AK Parti olarak kim suç işlerse işlesin, makamı ne olursan olsun kişiliğine ve mensubuna bakılmaksızın yargı önünde hesap vermesinden yana olduklarının altını çizen Başer, "Onun içindir ki 2010 yılında muhalefet partilerinin engellemelerine rağmen Anayasa değişikliği yaptık. O zaman Türkiye'de üstünlerin hukuku vardı ama şimdi hukukun üstün olduğu bir Türkiye olması için aziz milletimizin katkısı ile beraber anayasamızı değiştirdik" dedi.

Başer, herkesin hukuka karşı saygılı olmasını istediklerini belirterek, hakim ve savcıların herkesten daha çok hukuka saygılı davranması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin hukuk devleti olduğu vurgulayan Başer, şunları kaydetti:

"Herkes yetki ve sorumluluğunu hukuk çerçevesi içerisinde yapmak zorunda. Yıllardan beri söylediğimiz gibi hiç kimsenin ama hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü yok. Hakim ve savcıların daha çok suç işleme özgürlüğü yok. Gazeteleri ve medyayı yanına alarak gizlilik kararı olan soruşturmaları ve soruşturmayla ilgili bilgi ve evrakları çarşaf çarşaf basına servis edemez. Bu anlamda Anayasamızın 138. maddesinde yazılı olan, hiç kimse soruşturma yapılan bir dava ile ilgili olarak hakim ve savcılara talimat veremeyeceği gibi hakim ve savcılar da CMK'da yazılı olan gizlilik soruşturmasını ihlal eden savcıların da o manada hukuka uygun davranması ve kişilerin masumiyet karinesini ihlal edecek şekilde uygulamalar yapmasını da doğru bulmadığımızı bir kez daha buradan tüm Türkiye'ye ilan ediyoruz."

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir"

Milletvekili Başer, AK Parti olarak her zaman egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğu ilkesi ile hareket ettiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Egemenlik yargının değildir, egemenlik hükümetin değildir. Egemenlik geçmişte olduğu gibi bu gün ve yarın da sadece 76 milyon vatan evladınındır. Geçmiş dönemde yolsuzluklar bahane edilmek suretiyle nasıl ki darbe girişiminde bulunanlar 1960 darbesi ile Menderes'e darbe yapanlar, 12 Eylül 1980 yılında darbe yapanlar, 28 Şubat sendromu ile beraber Erbakan hocamızı hükümetten almak isteyen çevreler 17 Aralık'ta da yine yolsuzluk adı altında uluslararası operasyonların yerli işbirlikçileri vasıtasıyla yapılan bir darbe girişimidir. Hakimin de kurallara bağlı olması gereken bir ülkede maalesef hakimler de görevlerini yerine getirmiyorlar. Bu operasyon Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olan faiz lobisinin ve yerli işbirlikçilerin Türkiye'yi eski Türkiye haline getirme girişimidir. Bu operasyon siyaseti itibarsızlaştırma operasyonudur. Bu operasyon Türkiye'nin bağımsız dış politika izlemesinin önüne geçme operasyonudur. Akan kanın durması için başlatılan çözüm sürecini baltalama operasyonudur. Seçimlerde AK Parti'yi yenemeyenlerin gayrimeşru yollarla iktidardan alma operasyorudur."

Toplantıya, Başer'in yanı sıra Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Başkanı Harun Lekesiz, AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can ve çok sayıda partili katıldı. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Yozgat İl Danışma Meclisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement