AK Parti Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan; - Son Dakika
Yerel

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan;

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan;

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan, Türk Kadınlarının Kurtuluş Savaşı’ndaki katkılarının inkar edilmeyeceğini belirtti.

08.03.2014 10:03

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan, Türk Kadınlarının Kurtuluş Savaşı'ndaki katkılarının inkar edilmeyeceğini belirtti.

Turhan, kadınların Türkiye'nin oluşmasındaki emeklerinin hiçbir zaman göz ardı edilmeyeceğini söyledi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dolayısıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, "Toplumların temel taşı aile, ailenin temel taşı ise kadınlarımızdır. Unutulmamalıdır ki; Her zaman varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların teminatıdır. Ayrıca Kadınlarımız her daim zarafetleri, fedakarlıkları, yüksek duygusal zekaları, nezaketleri ve letafetiyle toplumumuzun denge unsuru olmuşlardır" dedi.

Kadın, aile ve toplum arasında bir köprü görevini görür diyen Turhan, "Kadının sosyal sistemin ilerleyişine katkısı büyüktür. Bu nedenle sadece çocuğun topluma hazırlanmasında değil, ailede sağlıklı bir iletişim ortamının kurulmasında da etkilidir. Türk tarihinde kadın erkeğin gerisinde değil yanında yer almıştır. Dünya tarihinde Türk Devletleri kök salarken kadının da önemli yeri vardır. Türk Kadınının Kurtuluş Savaşındaki katkıları da inkar edilemez" diye konuştu.

Turhan, daha sonra özetle şunları söyledi:

"Ülkelerin ve ulusların gelişiminde önemli ölçüde bir yer sahibi olan kadınlarımız, cumhuriyetle birlikte kazanılmış hak ve özgürlükler ile üstlendikleri misyonu yaşatma görevini hiçbir fedakarlıktan çekinmeden yerine getirmiş, modern ve çağdaş Türkiye'nin oluşmasındaki emekleri de kuşkusuz, hiçbir zaman göz ardı edilmemiştir. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda, duyarlık ve bilincin yaygınlaştığı günümüzde, kadın haklarını, çağın gereklerine uygun eşitlikçi bir yaklaşımla güçlendirme çabası her geçen gün artarak sürmektedir. Bizler AK Parti olarak TBMM çatısı altında ilk kez kadın-erkek fırsat eşitliği komisyonunu kuran, kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için ciddi çabalar sarf eden, yaşamın tüm alanında olduğu gibi siyasette de kadına daha fazla sorumluluk ve yer vermeyi destekleyen bir partinin mensubu olarak tarihe adını altın harflerle yazdıran Türk Kadını başta olmak üzere tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement