AK Parti'liler 'Son Gündem' Programına Katıldı - Son Dakika
Yerel

AK Parti'liler 'Son Gündem' Programına Katıldı

AK Parti\'liler \'Son Gündem\' Programına Katıldı

AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ve Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 'Son gündem' programının konuğu oldu.

27.01.2013 13:44  Güncelleme: 08:59

TBMM İçişleri Komisyonu üyesi AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ve İçişleri Komisyonu üyesi AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 'Son gündem' programının konuğu oldu.

Gazeteci Yazar Aslan Değirmenci'nin Kanal 5'te yaptığı haber programı 'Son Gündem' e konuk olan AK Parti bölge vekilleri önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Şırnak Milletvekili Dr. Mehmet Emin Dindar da savaş yanlılarının ortak projesini bozmaları gerektiğini ifade ederek, "Unutulmasın ki halk arasında bir sorun yoktur. Sorun meydana getirenlerin kim olduğuna bakmalıyız. Kardeşliğimizin bozulmaması için gayret göstermeliyiz" dedi.

Milletvekili Emin Dindar, Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan insanlara bir takım haklar tanınırken Batıda yaşayan insanların haklarını da göz ardı etmemek gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Mağduriyet giderilirken yenileri üretilmemeli. Bir demokratik ortam oluşturulmalı. Bu Türkiye'nin refahı için çok önemli. Bu yolda çözüme mani olacak zihniyet Türkiye'yi, Kürtleri ve Türkleri sevmiyor demektir. CHP'nin 1930'larda yaptıklarını biliyoruz. Dersim bombalandı, camiler ahıra çevrildi, vatandaşlar zorunlu göç ettirildi. Her türlü ayrımcılık yapıldı. Şimdi çıkmış CHP'li Güler, 'Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz' diyor. Ben Nuh'un, Hz. Adem'in çocuğuyum."

Canlı yayında açıklamalarda bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Başbakanın dediği gibi bu ülkede Kürt olduğunu söyleyen herkes zulme maruz kaldığını belirterek şunları söyledi: "Bu acıların tekrar yaşanmasını istemiyoruz. Savaşmak kolay barışmak zor iştir. AK Parti iktidarı olarak biz barışı sağlamak istiyoruz. Unutulmasın ki yürütülen derin davalar ile devletin kötü kolları temizleniyor. KCK ve Ergenekon davası buna örnektir. Bu ülkede ne zaman biz barışı konuştuysak, bir yerlerde bu barışı engellemek isteyenler çıkıyor. Birileri bunu provoke ediyorsa biz doğru yoldayız demektir. Bölgede herkes acı çekmiş. Bu acılar Türkiye'nin bütün bölgelerine yayılmış. Birileri yüz yıldır bu problemlerden nemalanıyor. Bu nedenle bu sorunun çözümünü istemiyor. Paris'te öldürülen insanların Interpol tarafından kırmızı bültenle arandığını unutmayalım. Bu suikastların baş sorumlusu Fransa'dır."

İmralı görüşmelerinin yeni olmadığını vurgulayan İçten, sözlerini şöyle sürdürdü: "Devlet bundan 20 yıl önce Öcalan ile görüşüyordu şimdi de görüşüyor. Ama önemli bir fark var. Yapılan çalışmalar eskisi gibi emir komuta zinciri içerisinde kaybolmuyor. Şimdi somut adımlar atılıyor. Şeffaflık var. Öcalan ile eskisi gibi derin devlette görüşmüyor. Bugün geldiğimiz noktada herkes bu süreçten umutlu. İnşallah çözüm gerçekleşecek ve bu kan duracak"

Paris'te PKK'lı 3 kadının öldürülmesinin ardından Diyarbakır'da gerçekleştirilen törende hiçbir olayın yaşanmamasının önemine değinen Milletvekili İçten, sözlerine şöyle devam etti: "Birileri olay bekliyordu ama sağduyu hakim oldu. Bu çok güzel bir cevap oldu. Şimdi herkesin şiddet dilinden uzak durması gerekiyor. Cenaze törenlerinde ortaya konulan tavır çok güzeldi. İnsanlar barışı istediklerini açıkça ortaya koydu. Burada siyasi partilere büyük görev düşüyor. Herkes barış dilini tercih etmeli. Bizim en büyük amacımız silahların bırakılmasını sağlamak ve silahı tutanların sınırın dışına çekilmesini sağlamaktır."

Milletvekili İçten, devletin bundan 20 yıl önce de Öcalan ile görüştüğüne dikkat çekerek şunları söyledi: "Ama önemli bir fark var. Yapılan çalışmalar eskisi gibi emir komuta zinciri içerisinde kaybolmuyor. Şimdi somut adımlar atılıyor. Şeffaflık var. Öcalan ile eskisi gibi derin devlette görüşmüyor. Bugün geldiğimiz noktada herkes bu süreçten umutlu. İnşallah çözüm gerçekleşecek ve bu kan duracak"

Muhalefet partilerinin sorunun yaşandığı bölgede olmadığını vurgulayan İçten, şöyle konuştu: "CHP'ye, MHP'ye sormak gerekiyor bu sorun var olduğundan beri neden bölgeye uğramıyorsunuz? Bu sorunun çözümünü istiyorsanız neden hiç bölgeye gelmiyorsunuz? Batı'ya gösterdiğiniz ilgiyi neden Doğu'ya göstermiyorsunuz? Bu bir çifte standarttır ve sandık onlara cevabı vermektedir. Biz bu işin bedelini ödüyoruz. Bağırıp çağırmakla olmaz. Vatan böyle sevilmez." İçten, konuşmasında CHP'li Güler'in sözlerini eleştirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'liler 'Son Gündem' Programına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement