"Hedefimiz Manavgat'ı Büyütmek" - Son Dakika
Yerel

"Hedefimiz Manavgat'ı Büyütmek"

"Hedefimiz Manavgat\'ı Büyütmek"

AK Parti Manavgat Belediye Başkan Adayı Recep Barut, MATSO, MESO ve MASİAD'ı ziyaret etti.

26.03.2014 12:11  Güncelleme: 12:09

AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut, MATSO, MESO ve MASİAD'ı ziyaret etti.

'Manavgat Sevdamız Gerçek' sloganıyla seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) ve Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (MASİAD) ziyaret etti.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası ziyaretinde Başkan Hasan Çelik'le bir araya gelen Recep Barut, hazırladıkları projelerin Manavgat'ın önünü açacak ufkunu genişletecek ve yeni bir vizyon kazandıracak projeler olduğunu kaydederek, "Biz, Manavgat'ı daha da büyütmenin davasını güdüyoruz. Burada esnaflarımızda daha fazla ekonomik gelire sahip olacaklar. Halihazırda kış aylarında tamamen bitme noktasına gelen Manavgat ekonomisini canlandıracak çalışma yapacağız" dedi. Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Çelik ise Barut'un ziyaretinden memnun olduğunu ifade ederek, esnafın yaşadığı sorunlar hakkında bilgi verdi.

MASİAD'ı da ziyaret eden AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut'u, Başkan Turgay Akar ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Manavgat ekonomisi hakkında görüş alışverişi şeklinde geçen toplantıda Recep Barut, MASİAD tarafından hazırlanan 2050 Vizyon Projesi'ni överek, "İlçenin geleceğe taşınması için sivil toplum kuruluşlarının böyle bir çalışma yapmasından gururu duyuyorum. Manavgat şu anda 207 bin olan nüfusu 40 yıl sonra 2 milyon 100 bin geçecek. Bunun hem tarım, hem sanayi hemde kentleşme olarak hazırlıklarının şimdiden yapılması çok önemli" dedi. MASİAD Başkanı Turgay Akar da, bugüne kadar kendilerine verdiği destekten dolayı Barut'a teşekkür ederek, "MASİAD olarak her zaman Manavgat'ı önemsiyoruz. Manavgat'ı daha ileriye götürecek olan projeleri destekleyeceğiz" dedi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret eden Barut, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, kurum olarak yaptıkları çalışmalar hakkında Barut'a bilgi verdi. Recep Barut ise projelerinin detaylarını MATSO üyeleriyle paylaştı. 31 Mart'tan itibaren uygulayacağı projelerinde temel mantığın Manavgat'ı ekonomik yönden büyütmek, daha modern ve yaşanabilir bir kent haline getirmek olduğunu vurgulayan Barut, "Bizim davamız Büyük Manavgat davasıdır. Hedefimiz ve amacımız Manavgat'ı daha da büyütmektir" dedi.

Manavgat'ın bugün Türk turizminin en büyük destinasyonlarından olduğunu altını çizen Barut; "Turizm sektöründe çalışan 50 bin kişi kış aylarında işsiz kalıyor. 4-5 ay süren bu işsizliğin Manavgat ekonomisine maliyeti 200 milyon (trilyon) lirayı aşıyor. Biz başta Turkuapark projesiyle bu duruma son vermeyi hedefliyoruz. Manavgat'a gelen turist sayısını 2 kat arttırmak düşüncesindeyiz" dedi.

Manavgat Belediyesi'nin imar çalışması yapmamasından dolayı arsa üretilmediğini ve konut fiyatları ve kiraların arttığını vurgulayan Barut, "Manavgat'ta yaptığımız ankette vatandaşların yüzde 58'i bin 200 liranın altında br gelir seviyesine sahip olduğu ortaya çıktı. Başta turizm çalışanları olmak üzere bu insanlarımızın ev sahibi olma şansı bugünkü şartlarda yok denecek kadar az. Bunun için TOKİ kanalıyla 200-250 liralık taksitlerle vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak projeler hazırladık. Manavgat'a inşallah toplu konutları getireceğiz" diye konuştu. Barut, Manavgat'ta yaşanan trafik sorunu hakkında çözümleri, Cumhuriyet Meydanı projesi, yat limanı ve turizm yolu ve tüp geçit projeleri hakkında da detaylı bilgi verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Hedefimiz Manavgat'ı Büyütmek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement