Agd Elazığ Şubesi Başkanı Koca Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Agd Elazığ Şubesi Başkanı Koca Açıklaması

Agd Elazığ Şubesi Başkanı Koca Açıklaması

"İslam coğrafyasının her yerinde işbirlikçi yönetimler ve kandırılmış gruplar vasıtasıyla sürekli kaos ortamları oluşturulmaktadır"

27.06.2014 18:00

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Elazığ Şubesi Başkanı Recep Koca, Mısır, Bangladeş ve Doğu Türkistan'daki idam kararlarını değerlendirdi.

Koca, yazılı açıklamasında, emperyalist güçlerin oyunlarıyla İslam coğrafyasında sürekli iç savaş ve kaosun hüküm sürdüğünü belirterek, bunların kendilerinden olmayan toplulukları zayıf bırakabilmek için her türlü hukuksuzluğu ve haksızlığı meşrulaştırdıklarını ifade etti.

Bu güçlerin dünyanın her yerinde sömürü düzeni kurmanın gayreti içerisinde olduğunu bildiren Koca, şunları kaydetti:

"Bugün Suriye ve Irak'ta yaşanan sıkıntıların ardındaki ırkçı emperyalist güçler, bölgeyi neredeyse bütün uluslararası haber ajanslarında, 'Kürtler, Sünniler, Şiiler' diyerek tasnif etmektedir. Bölge insanlarının emperyalizme karşı ortak bir tavır sergilemesini önleyebilmek için her dönemde ırkçılığı ve mezhepçiliği körüklemişler, provokatif olaylarla bölge insanını birbirine düşürmüşlerdir. İslam coğrafyasının her yerinde işbirlikçi yönetimler ve kandırılmış gruplar vasıtasıyla sürekli kaos ortamları oluşturulmaktadır."

Mısır, Bangladeş ve Doğu Türkistan'daki idam kararlarının hukuk dışı olduğunu belirten Koca, Arakan, Sri Lanka, Orta Afrika, Sudan ve diğer bölgelerde hüküm süren iç karışıklık ve savaş ortamında sürekli kan döküldüğünü ve dünya ülkelerinin seyirci kaldığını ifade etti.

Koca, Ortadoğu, Mısır ve diğer bölgelerde akan kanın durması ve Müslümanların daha fazla zarar görmemesi için Türkiye, İran ve Mısır gibi İslam ülkelerinin aynı masa etrafında bir araya gelerek barış için birlikte hareket etmeleri gerektiğini kaydetti. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Agd Elazığ Şubesi Başkanı Koca Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement