Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor

Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor

Adıyaman Valiliği koordinasyonunda DSİ Şube Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğünce Adıyaman’da Atatürk Barajı’na kıyısı bulunan köylerde yapılan ağaçlandırma çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

18.02.2014 13:14

Adıyaman Valiliği koordinasyonunda DSİ Şube Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğünce Adıyaman'da Atatürk Barajı'na kıyısı bulunan köylerde yapılan ağaçlandırma çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

540-542 kodları arasındaki mesafede kalan arazide dikilmeye başlanan ağaçlandırma çalışmalarının son durumu ile ilgili bir açıklama yapan Vali Mahmut Demirtaş, "Atatürk Barajı sağ sahil havzası ağaçlandırma projesi kapsamında Atatürk Barajı'na kıyısı bulunan köylerde yapılan ağaçlandırma çalışmaları seri bir şekilde devam ediyor. 540-542 kodları arasında 300 kilometre uzunluk ve 297 hektarın 220 kilometrelik alanın 87 hektarlık Akyazı, Bebek, Akpınar, Atakent Beledesi ve Battalhöyük köyleri sınırında kalan kısmında 250 kilometrelik toprak işlemesi yapılarak bu alana fıstık çamı, badem ve antepfıstığı olmak üzere toplam 103 bin adet fidan dikimi gerçekleştirilmiştir. Geriye kalan Paşamezrası, Hacıhalil, Yazıca, Bozhüyük, Bağpınar, Çobandede, Yazlık, Ovakuyucak, Çiçek, Sarıgül ve Yunus Emre Mahallesinde ise 210 hektarlık sahanın projesine başlanmış olup, proje onayına müteakip toprak ihale edilerek, 240 bin adet daha fidan dikimi yapılacaktır" dedi.

Arazi meyili yüksek, teknik yönden ağaçlandırılmaya uygun olmayan ve daha önce ağaçlandırılmış olan 80 kilometrelik alanda aplikasyon çalışması yapılamadığını vurgulayan Vali Demirtaş, "Ova Kuyucak ve Yazlık köylerinde tahsisli 160 hektarlık sahada toprak işlemesi yapılarak bu alana 72 bin adet fidan dikimi ve 100 kilometre badem tohumu ekilmiştir. Arazi toplulaştırması kapsamı dışında kalan Akyazı ve bebek köylerinde işgal altında olmayan 170 hektarlık tahsisi yapılan sahanın, projenin onayına müteakip toprak işlemesi ihale edilerek, 200 bin adet daha fidan dikimi yapılacaktır" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement