Afyonkarahisar Olağan Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar Olağan Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu Toplantısı

Afyonkarahisar Olağan Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu Toplantısı

Afyonkarahisar’da Olağan Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) Toplantısı, Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliği ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

05.05.2014 17:32

Afyonkarahisar'da Olağan Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) Toplantısı, Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliği ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Düzenli aralıklarla kentteki sağlık kuruluşları yöneticilerinin rehberliğinde, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve 112 Acil Yardım Hizmetleri yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıya Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Lütfi Akgün katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda görüşülen ve öne çıkan konu başlıkları ise şöyle:

Kentte acil hasta sevkleri konusunda hastaneler arasındaki işbirliği ve uyum konularında yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri oldu. Gerek merkez ve ilçe kamu hastaneleri arasında gerekse üniversite hastanesi ile koordineli çalışmaları için gerekli şartların tartışıldığı toplantıda, asıl olanın hasta mağduriyetinin önüne geçilmesi olduğu belirtildi. Hastaların en yakın ve en müsait olan kuruma naklinin yapılarak gerekli acil müdahalenin yapılmasının gerekliliği konusunda tüm müdürlük ve kurumlara düşen ne varsa yapılmasının zorunlu olduğu bildirildi. Özellikle merkezde acil hasta sevklerinde yaşanan sıkıntıların çözümü üzerinde durulan ASKOM toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar Olağan Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement