Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde Yangın Tatbikatı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi\'nde Yangın Tatbikatı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı yapıldı.

23.05.2014 18:11

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı yapıldı.

Tatbikatta, senaryo gereği yoğun bakım servisinde meydana gelen yangın sonrasında hastaların tahliyesi, diğer hastanelere nakilleri ile bahçede sahra hastanesinin kurulması ve yangının söndürülmesi planlandı.

Geniş kapsamlı tatbikatta, Devlet Hastanesi Sivil Savunma Birimi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile Kütahya, Bilecik, Eskişehir'in bölge Ulusal Medikal Kurtartma Ekibi (UMKE) yer aldı.

Tatbikat kapsamında, yangının bulunduğu alandan vatandaşların zarar görmemesi için hastane içinde özel güvenlikler tarafından önlemler alındı. Hastane girişinde UMKE ve 112 Acil Servis ekipleri ile çok sayıda ambulans da hazır tutuldu. Sırayla hastanenin yoğun bakımına giren UMKE çalışanları, hastaları sedye ile ambulansa taşıdı. Hastanenin acil servisi ve diğer birimlerindeki hastalar da güvenli bölgeler ile bahçede oluşturulan sahra hastanesine taşındı.

Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatta başarılı bir çalışma ortaya konduğunu ifade etti.  Böyle bir felaketin yaşanmaması temennisinde bulunan Erenoğlu, her türlü olası facia için de hazırlıklı olmaları gerektiklerini söyledi. Önlemleri almak adına bu tatbikatın yapıldığını dile getiren Erenoğlu, destek veren herkese teşekkür etti.

Devlet Hastanesi Yöneticisi Hasan Arslan ise hastanenin afet durumunda programını görmek, kusurlarını ve eksikliklerini tespit etmek ve önlemlerini almak amacıyla tatbikatın düzenlendiğini belirtti. Arslan, tatbikatın senaryosunu hakkında da bilgi verdi. Arslan, tatbikat, 112 Acil Servisi ekipleri ve UMKE'nin çok fazla rol aldığını dile getirerek, katkısı bulunan herkese teşekkür etti. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement