Afad'dan Afet Bilinci Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Afad'dan Afet Bilinci Eğitimi

Afad\'dan Afet Bilinci Eğitimi

Çanakkale Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arama kurtarma teknisyenleri, Esenler’de deprem anında neler yapılması gerektiğini anlattı.

12.06.2014 15:54

Çanakkale Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arama kurtarma teknisyenleri, Esenler'de deprem anında neler yapılması gerektiğini anlattı.

Çanakkale Kent Konseyi Esenler Mahalle Meclisi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, AFAD Teknisyenleri Ramazan Dedebey ve Mustafa Yüce tarafından Temel Afet bilinci eğitimi, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılacaklar hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Deprem esnasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler veren Mustafa Yüce, "Güvenli bir yer bulup diz üstüne çökülmeli, baş ve enseyi koruyacak şekilde kapanılmalı, sağlam bir yere tutunulmalı, Derin derin nefes alarak sakinleşmeye çalışılmalı, Sarsıntı geçinceye kadar olduğumuz yerde kalmalıyız" dedi. Deprem çantasının önemine dikkat çekilen Yüce, "Ailenizin hayatta kalması için gerekli malzemeleri hazırlamanız çok önemlidir. Binanızda hasar olmasa bile, kendinizi tekrar güvende hissedene kadar dışarıda kalmayı tercih edebilirsiniz. Bu yüzden yanınızda Su, Enerji veren yiyecekler, yedek pilleri ile radyo, yedek pilleri ile fener, İlk yardım çantası, kişisel reçeteli ilaçlar, düdük, kalem, kağıt, içinde önemli telefon numaralarının ve iletişime geçilecek kişilerin bilgilerinin bulunduğu su geçirmeyen bir dosya, çocuklar, yaşlılar, engelliler ve için özel malzemeler, tuvalet kağıdı, tuvalet atıkları için naylon poşetler bulunması çok önemlidir" dedi. Esenler Mahalle Meclis Başkanı İrfan Kütüklü eğitim içeren toplantıların önümüzdeki günlerde devam edeceğini söyledi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afad'dan Afet Bilinci Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement