Adyü'de Yenişim Konferansı - Son Dakika
Yerel

Adyü'de Yenişim Konferansı

Adyü\'de Yenişim Konferansı

Adıyaman Üniversitesi’nin organizasyonuyla ‘Eğitim, Kültür ve İnovasyon Kapasitesi Arasındaki Etkileşim’ konulu konferans düzenledi.

07.05.2014 17:45

Adıyaman Üniversitesi'nin organizasyonuyla 'Eğitim, Kültür ve İnovasyon Kapasitesi Arasındaki Etkileşim' konulu konferans düzenledi.

Eğitim Fakültesi Vehbi Koç Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa İstanbul Şehir Üniversitesi Endüstri ve Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Koç konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Muammer Koç, 'İnovasyon' kelimesinin Türkçe karşılığının 'Yenişim' olduğunu belirterek, Türkiye'de yenişim sisteminin nasıl olması gerektiği üzerine ayrıntılı bilgiler verdi.

Bir ülkenin yenişim kabiliyet ve kapasitesi o ülkenin dünyadaki rekabetini arttıran en önemli faktörlerden birisi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Muammer Koç, "Askeri güç, coğrafya gibi faktörlerin yanında, insandan kaynaklanan yenişim kapasitesi de çok önemli bir faktördür. Çoğu zaman yenişiminiz yok ise askeri gücünüz, savunma sanayiniz de yok demektir. Yenişim, ekonomik olarak bir kalkınma ve refah getirerek, güçlü bir ülke olursunuz" dedi.

Konferansın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Muammer Koç'a teşekkür ederek çiçek takdim etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adyü'de Yenişim Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement