Adü Öğretim Üyesi Eaacı Üyeliğine Seçildi - Son Dakika
Yerel

Adü Öğretim Üyesi Eaacı Üyeliğine Seçildi

Adü Öğretim Üyesi Eaacı Üyeliğine Seçildi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Uysal, EAACI Pediatrics Section üyeliğine seçildi.

13.04.2015 11:03

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Uysal, EAACI Pediatrics Section üyeliğine seçildi.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Allerji-İmmunoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Uysal, yapılan uluslararası oylamada 'Avrupa Allerji ve Klinik İmmunoloji Derneği (EAACI) Pediatrics Section' üyesi olarak seçildi.

Yrd. Doç. Dr. Pınar Uysal, Avrupa Allerji ve Klinik İmmunoloji Derneği'nin (EAACI) 121 farklı ülkeden, 49 Ulusal Allerji Derneğinin bağlı olduğu, 8 bin 500'den fazla akademisyen, araştırmacı ve klinisyenin üye olduğu uluslararası bir kuruluş olarak tanımlarken, derneğin 1956 yılında Floransa'da kurulduğunu, 25 yılı aşkın bir süredir, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yıllık kongre, çok sayıda allerji okulu, toplantı ve konferanslar düzenlediğini belirterek, "Dernek bünyesinde her biri farklı çalışma alanlarını içeren Pediatri, Astım, Dermatoloji, KBB ve Immunoloji olarak belirlenmiş, 5 farklı EAACI "Section" bulunmaktadır. Her bir bölüm üyesi uluslararası seçim ile belirlenen dernek, bünyesi altında oluşturulmuş çalışma grupları ile allerji ve immünoloji konularında çok sayıda Task Force, rehber ve konsensus raporları hazırlamakta ve araştırmacı değişim programlarına destek olmaktadır" dedi.

Konularında saygınlık kazanmış bilim insanlardan oluşan dernekte yer alan Uysal, Section üyesi olarak, EAACI yönetim kurulu ile kongre-toplantı program komitesini oluşturup bilimsel aktivitelerde görev alacağını aktardı.

ADÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Uysal'ı yapılan uluslararası oylamada EAACI Pediatrics Section üyelerinden biri olma hakkını kazanması nedeniyle tebrik eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan da, Uysal'a yeni görevinde başarılar diledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adü Öğretim Üyesi Eaacı Üyeliğine Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • forty: çocuğum sık hastalandığı için götürdüm uzun süreli tedavi önerdi bağışıklık sistemi için immun ilaçları başlayıp çocuğu takip edeceğini söylemişti. Çocuğuma tez ve ilaç denemesi yapacağı düşüncesiyle götürmedim çocuğumu kendim takip ettim doğal şeylerle besleyip güneşten dvit kas geleşimi için park ve yürüyüş yollarından faydalandırdım beslenmesine doğal ürünler tercih edip ambalajlı herşeyden uzak tuttum. Ve çok şükür 4sene geçti çocuğum gayet normal bizler gibi Allah a şükürler olsun. 0 0 Yanıtla

Advertisement