Adıyaman'da 'Emniyet Kemeri Tak, Karanfili Kap' Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da 'Emniyet Kemeri Tak, Karanfili Kap' Kampanyası

Adıyaman\'da \'Emniyet Kemeri Tak, Karanfili Kap\' Kampanyası

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube ve Denetleme Müdürlüğü, Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti ile İnterflora Çiçekçileri Derneği tarafından, 'Emniyet Kemeri Tak, Karanfili Kap' kampanyası düzenlendi.

06.05.2013 13:32

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube ve Denetleme Müdürlüğü, Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti ile İnterflora Çiçekçileri Derneği tarafından, 'Emniyet Kemeri Tak, Karanfili Kap' kampanyası düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi önünde Adıyaman- Gölbaşı Karayolunu kullanan sürücüler trafik polisleri tarafından durduruldu. Durdurulan sürücülerden emniyet kemeri takanlara teşekkür edilip karanfil hediye edilirken, emniyet kemeri takmayan bazı sürücülere ise, emniyet kemerinin önemi ve hayat kurtardığı konusunda uyarılarak karanfil hediye edilerek emniyet kemeri kullanmaları konusunda uyarıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman İl Emniyet Müdür Vekili Erol Etnik, "Sayın Başbakanımızda bu seneyi emniyet kemeri ilan etti. Birçok kazada görüyoruz ki, can kurtardığını yapılan deneylerle sabit bir trafik kuralıdır. Hayat önemli insan hayatı önemli. İnsan gururu önemli olduğu gibi lütfen hayatımızı korumak için gereken ve elzem olan tedbirleri alalım" dedi.

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, "Amacımız emniyetle iş birliği yaparak Adıyaman'daki emniyet kemeri daha çok kullanılması, hız sınırlarına uyulması, Adıyaman'daki, insanlar bizim insanlarımız. Bir anlık hata ve ya bir anlık dalgınlık esnasında insanlarımızın o araçlarda cenazeleri çıkmaması için elimizden gelen her türlü imkanları basın olarak yapacağız" şeklinde konuştu.

İnterflora Çiçekçileri Derneği Üyesi Ruhi Akan ise, "Emniyet Kemeri Takın, Karanfili Kapın, kampanyasını düzenliyoruz. İnterflora Çiçekçileri Derneği üyeleri olarak bizde bu kampanyaya destek vermek istedik. Allahım kazasız belasız, nice emniyet kemeri takma günleri göstersin. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

İnterflora Çiçekçileri Derneği Üyesi Aslan Palalı da, "Bizim asıl görevimiz sevgi sunmak. Çiçek sevgidir. Bu anlamda sevgi ile yaklaşalım düşüncesiyle emniyet teşkilatımız, Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti ile birlikte karanfil dağıtıp sürücülerimiz emniyet kemeri konusunda bilgilendirdik" dedi.

2 bin karanfil, 2 bin can demektir diyen Trafik Denetleme ve Şube Müdürü Nadir Teli, "Her bir karanfilde bilinçlilik ve farkındalık ortaya koysak insan hayatı kurtarmış oluruz. Küresel boyutta önem kazanan trafik güvenliği konusu, ülkemizde de önemini korumaktadır.

Başbakanlık talimatlarıyla, on yıllık dönem içerisinde trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik kazalarından kaynaklı ölüm vakalarının yüzde 50 oranında azaltılması amacıyla, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanarak kamuoyuna duyurulmuştur.

Bu eylem planı içerisinde, 2013-2015 yılları arasında, sürücülerin şehir içinde emniyet kemerinin kullanımını yüzde 70 ve şehir dışında yüzde 90'a çıkartılarak trafik kazalarının azaltılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda, 2013 Yılı emniyet kemeri kullanımı

konusunda tüm ülkemizde olduğu gibi, Adıyaman ilimizde de, emniyet kemerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla, şehir içi ve şehir dışı yollarda, bilgilendirme, bilinçlendirme,

etkin denetimler

ve kampanyalarımız hafta boyunca farklı yollarda devam edecektir.

Ve emniyet kemeri takan sürücülerimizi karanfillerle karşılıyor ve

emniyet kemeri kullandıkları için sürücülerimize teşekkür ediyorum. Bu kampanyaya önemli katkıda bulunan, İnterflora Çiçekçileri Derneği ile Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti'ne teşekkür ediyorum. Tüm sürücüler için emniyet kemerinizi bağlayın hayata bağlanın diyor ve kazasız günler diliyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da 'Emniyet Kemeri Tak, Karanfili Kap' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement