Adana Kent Sorunları Sempozyumuna Doğru... - Son Dakika
Yerel

Adana Kent Sorunları Sempozyumuna Doğru...

Adana Kent Sorunları Sempozyumuna Doğru...

Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi, bu yıl Adana’da 3. kez düzenlenecek Kent Sorunları Sempozyumu Yürütme Kurulu üyeleri ile birlikte Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy’u ziyaret ederek destek istedi.

16.11.2014 11:12

Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi, bu yıl Adana'da 3. kez düzenlenecek Kent Sorunları Sempozyumu Yürütme Kurulu üyeleri ile birlikte Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy'u ziyaret ederek destek istedi.

Adana'da 2015 yılında düzenlenecek Kent Sorunları Sempozyumu hakkında bilgi veren Adana İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi, TMMOB'nin tüm kentlerde sempozyum düzenlediğini ancak sadece Adana'da yapılan sempozyumda "Sorunları" icaresinin yer aldığına dikkat çekti. Kavi, TMMOB'nun 22-23 Mayıs 2015 tarihlerinde "Yaşanabilir Bir Adana Nasıl Mümkündür?" ana temalı Adana Kent Sorunları Sempozyumu'nun üçüncüsünü düzenleyeceğini ifade ederek, kentlerimiz; eşitsizliğin giderek daha da belirginleştiği ve evlerimizin, meydanlarımızın, derelerimizin, ormanlarımızın birer yaşam alanı olmaktan çıkarılarak piyasadaki değerine göre anlamlandırıldığı bir süreci yaşadığını kaydetti.

Kavi, Adana Kent Sorunları Sempozyumu'nda etkin, Özerk ve Demokratik Kent Yönetimi, Kolektif İhtiyaçlara Yönelik Erişilebilir, Nitelikli Kamusal Hizmet Sunumu ve Altyapı, Entegre, Verimli ve Kamusal Bir Ulaşım Politikası, Güvenceli Bir Yaşam İçin Afet ve Risk Yönetimleri, Doğal Çevrenin ve Yaşamın Korunması ve Geliştirilmesi, Tarihi ve Kültürel Mirasın Korunması ve Geliştirilmesi, Kamusal Bir Kent Kimliğinin İnşası gibi pek çok konu başlığının tartışmaya açılacağını bildirdi.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Adana için her konuda destek vermeye ve katkı koymaya hazır olduklarını ifade etti. Ersoy, "Adanamız, tarih ve kültür merkezi, orta doğuya açılan kapı, doğuyu ve batıyı bağlayan köprü, fakirin gömleği, tarımın başkenti, sanayi şehri, limanlara ve serbest bölgelere, denize ve yaylalara yakınlığı, ulaşımın kolaylığı, bereketli toprakları, zengin sosyal faaliyetleri ve mutfağı ile büyük potansiyeli olan, önemli kaynaklara sahip bir şehirdir. Adanamız gibi dünyada bu potansiyele ve özelliklere sahip başka bir yerleşim yeri yoktur. Dolayısıyla Adanamızın avantajlarını, farklılıklarını, kaynaklarını ve potansiyellerini değerlendirmek adına elimizden geleni yapacağız. Sempozyumda Adana'nın potansiyeli ile ilgili üniversitemizin birimleri bildiri sunacaktır. Sempozyumun başarılı olmasını, Adanamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Ayrıca görüşmede Sempozyum süresince "Adana Kent Forumları" ve Adana Gerçeği" konulu ödüllü fotoğraf yarışması da düzenleneceği bildirildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana Kent Sorunları Sempozyumuna Doğru... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement