Adana'da Özel Bir Hastanede Deprem Ve Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Adana'da Özel Bir Hastanede Deprem Ve Yangın Tatbikatı

Adana\'da Özel Bir Hastanede Deprem Ve Yangın Tatbikatı

Adana'da özel bir hastanenin yaptığı deprem ve yangın tatbikatında, sallantıdan 4 dakika sonra dışarı çıkartılan hamile model, dışarıda kurulan çadırda doğum yaptı.

07.04.2011 19:42

Adana'da özel bir hastanenin yaptığı deprem ve yangın tatbikatında, sallantıdan 4 dakika sonra dışarı çıkartılan hamile model, dışarıda kurulan çadırda doğum yaptı. Gerçeği aratmayan tatbikatta doğan plastik naylon bebeğe hastane personeli Badem adını verdi.

Sivil Savunma ekipleri tarafından personeline 3 gün deprem ve yangın eğitimi verilen Acıbadem Adana Hastanesi'nde yapılan deprem ve yangın tatbikatında heyecanlı anlar yaşandı. Deprem için sarı yangın için de kırmızı kodun verilmesinin ardından başlayan tatbikatta öncelikle hastane elektrik ve su tesisatının bağlı olduğu ve hasta kayıtlarının bulunduğu dizüstü bilgisayar ile enerji kaynakları dışarı çıkartıldı. Hemşire ve doktorlar yoğun bakım, kadın doğum, ortopedi, bebek yoğun bakım, ameliyathane bölümlerindeki hastaları çıkartırken, hastane teknik personeli de hastane bahçesinde büyük çadır açtı. Sivil savunma ekibinden bazıları hata gördükleri yerlere müdahale ederken, bazıları da megafonla personeli yönlendirdi. Çadır kuruluna kadar doğum yapan, kırıkları bulunan, yoğun bakımda yatan 4 hasta ile kuvözdeki bir bebek ile 4 ayakta tedavi olan poliklinik hastası dışarı çıkartıldı. Sedyelerle dikkatlice yere konulan hastalara, gezici cihazlarla ilk müdahaleleri doktorlar tarafından yapıldı. Heyecanlı saatlerin yaşandığı tatbikat sırasında çamaşırhanede de yangın çıktı. Teknik ekip koşarak gidip yangını söndürürken, hastalar kurulması tamamlanan çadıra alındı. Burada ameliyathaneden çıkartılan modelin ameliyatı tamamlanırken, hamile olan model de doğum yaptı. Oyuncak bebeğe hastane personeli Badem adını verdi.

Yaklaşık bir saat süren tatbikatın başarıyla tamamlanmasının ardından açıklama yapan Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Kibar, "Hastanemiz binası 9 nokta şiddetindeki depremlere dayanıklı olarak inşa edilmişti. Biz her ihtimale karşı ülkemizin deprem kuşağında olduğunu unutmadan, hastalarımıza böyle bir durumda daha iyi hizmet vermek için personelimizi eğitime ve uygulamaya tabi tuttuk. Tatbikatın başarıyla sonuçlanması bizleri mutlu etti." dedi.

Hastane Teknik Hizmetler Müdürü Ozan Güleç ile Kalite ve Standardizasyon Sorumlusu Beste Ayın, tatbikatın teknik yönüyle ilgili bilgi verip, 100'ü aşkın personelin eğitime tabi tutulduğunu söyledi. Tatbikatı izleyen Arama Kurtarma Birlik Müdürü Yılmaz Ersoy ise konuşmasında hastanelerde ve okullarda tatbikatın bilinç oluşturduğunu vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Adana'da Özel Bir Hastanede Deprem Ve Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement