Adana'da 50 Bin Adet Fidan Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Adana'da 50 Bin Adet Fidan Dağıtıldı

Adana\'da 50 Bin Adet Fidan Dağıtıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Yeni yılda ağaç kesme, fidan dik" kampanyası çerçevesinde Adana'da 50 bin fidan dağıtıldı.

30.12.2013 15:10  Güncelleme: 12:08

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Yeni yılda ağaç kesme, fidan dik" kampanyası çerçevesinde Adana'da 50 bin adet ücretsiz fidan dağıtımının yapıldığı bildirildi.

Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Ceyhan ilçesindeki fidan dağıtımında yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yılbaşında kaçak ağaç kesimini önlemek amacıyla başlattığı kampanya çerçevesinde il genelinde fidan dağıtımının yapıldığını söyledi.

Amaçlarının vatandaşlara çevre bilincini aşılamak olduğunu belirten Acer, Adana ve 15 ilçede belirlenen noktalarda vatandaşlara fidan dağıtarak, dikimi konusunda bilgiler verildiğini aktardı.

Acer, kampanya çerçevesinde Adana'da 50 bin adet ücretsiz fidan dağıtımının yapıldığı da sözlerine ekledi.

Kaymakam Gürbüz Karakuş ise yetkililere teşekkür ederek, "Fidan dikimi ile gelecek nesillere en iyi mirası bırakmış oluyoruz. Ağaçların çok olduğu yerlerde insanlar daha sağlıklı yaşar. Onun için fidan dikmeyi, ağacı sevmeyi ve çevremize karşı duyarlı olmayı milli bir görev olarak görmeliyiz. Ağaçları korumalı ve onlara zarar vermemeliyiz. Kesilen her ağacın temiz solunan bir nefesten gidiyor. Başta kendimize olmak üzere bütün canlılara zarar verdiğini unutmamalıyız. Bu yüzden yeni yılda da ağaç keserek değil, örnek bir ülke olarak fidan dikelim" dedi.

Konuşmaların ardından fıstık çamı fidanları ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da 50 Bin Adet Fidan Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement