Adana Atletizmin Merkezi Olacak - Son Dakika
Yerel

Adana Atletizmin Merkezi Olacak

Adana Atletizmin Merkezi Olacak

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu için Adana'ya gelen Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'yi Kürek İhtisas Kulübü'nde konuk etti.

07.01.2012 14:01

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu için Adana'ya gelen Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'yi Kürek İhtisas Kulübü'nde konuk etti.

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile birlikte efsane atlerler İsmail Akçay, Serap Aktaş ile Gençlik Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'yi ağırlayan ve bir süre sohbet eden Aldırmaz, "Yıllarca Türk Bayrağını dalgalandıran sizleri konuk etmek, sizlerle birlikte olmak bizim için büyük mutluluk. Bu yıl uluslararası statüde düzenlediğimiz yarı maratona büyük önem veriyoruz. Hem kurtuluş günümüzde düzenlediğimiz için büyük önem taşıyor, hem de gençlerin spor yapmasını sağlamak açısından önemli. Bu konuda bize verdiğiniz destek için teşekkür ediyoruz. Hedefimiz Adana'yı atletizmin merkezi haline getirmektir" dedi.

Bir çalışmanın hep birlikte başarılması durumunda güzel olduğunu belirten Aldırmaz, Ortak Akıl Toplum Projesi'nin bu anlayışın sonucu olarak ortaya çıktığını vurguladı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi de, Adana'da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Geçen yıl Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'nu ulusal takvime alacağımıza dair söz vermiştik ve bu gerçekleşti. Atletizme verdikleri destekten dolayı Sayın Valimize, Başkan Aldırmaz ve meclis üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Bu organizasyon ülkemizin ve Adana'nın tanımıtıma büyük katkı sağlayacaktır. İleride dünyanın sayılı atletlerinin bu maratona katılacağına inanıyorum. Adana atletizmde önemli bir yer. Yıldızlar ve gençlerde iz bırakıyorlar, milli takıma sporcular veriyorlar. Adanalı ciritçi Fatih Avan Balkanlar'da ve Türkiye'de yılın sporcusu seçildi. Bunda İl Müdürümüz Hadi'nin büyük payı var" şeklinde konuştu.

Gençlik Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ise Adana'da Türkiye'nin gururu efsane atletlerle buluştuklarını belirterek, bunda katkısı olan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a teşekkür etti. Bu yıl maratonun geçen yıldan daha iyi olacağının altını çizen Hadi, son 5 yılda Adana'nın atletizmde patlama yaptığını ifade etti. Hadi, "Bu başarılar tesadüf değil. Sayın Başkanımız Zihni Aldırmaz'ın bunda büyük katkısı var. Sayenizde tüm amatör branşlardaki desteğinizle Türk spor kamuoyunun taktirini kazandınız" şeklinde konuştu. Hadi, yarı maratonda toplam 35 bin TL para ödülü dağıtılacağını da açıkladı.

Efsane milli atletler İsmail Akçay ve Serap Aktaş da Adana'da olmaktan mutlu olduklarını belirterek, spora verdiği destekten dolayı Başkan Vekili Aldırmaz'a teşekkür ettiler.

Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Gençlik Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, efsane atletler İsmail Akçay ve Serap Aktaş birlikte sabah kahvaltısı da yaptı. Kahvaltıya bazı belediye bürokratları da katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana Atletizmin Merkezi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement