7 Ülkeden 30 Mimar Kuşadası'nda - Son Dakika
Yerel

7 Ülkeden 30 Mimar Kuşadası'nda

7 Ülkeden 30 Mimar Kuşadası\'nda

IAA'nın katkılarıyla Kuşadası'na gelen yedi ülkeden 30 mimar ve plancı, Kuşadası'na yönelik yeni projeler geliştirecek.

27.03.2013 10:05  Güncelleme: 10:09

Kuşadası Belediyesi'nin davetlisi olarak Uluslararası Mimarlık Akademisi'nin (IAA) katkılarıyla Kuşadası'na gelen yedi ülkeden 30 mimar ve plancı, Kuşadası'na yönelik yeni projeler geliştirecek.

Sea Light Otel'de konaklayan ve aralarında Rusya Mimarlar Odası Başkanı Yuri Platonov' un da bulunduğu Rusya Federasyonu, İtalya, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Slovenya ve Türkiye'den 30 mimar ve şehir plancısı ilk olarak proje yapmayı planladıkları Kuşadası merkezi ile çevresindeki alanları gezdi. Aslen Kuşadalı olan ve Uluslararası Mimarlık Akademisi'nin bölge başkanlığını da yürüten Mimar, Kentbilimci Ahmet Vefik Alp'in girişimiyle Kuşadası'nda ikinci kez gerçekleştirilen çalışmaya katılan mimar ve plancılar Mart ayı sonuna kadar Kuşadası'nda kalacak ve son gün Kuşadası'nın geliştirilmesi için ürettikleri projelerin sunumunu gerçekleştirecek.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, "Kuşadası'nın imarla ilgili gelişimini bilimsel görüşlere dayandırabilmek, bu konuda farklı bakış açılarını alabilmek amacıyla Kuşadalı hemşerimiz ünlü mimar Ahmet Vefik Alp'in girişim ve katkılarıyla önceki yıl birincisini yaptığımız çalışmanın bu yıl ikincisini gerçekleştiriliyoruz. ve bu süreç Sayın Ahmet Vefik Alp ve Dünya Mimarlık Akademisi yöneticileriyle 30 genç mimarı ağırlıyoruz" dedi.

Çalışmalarda mimarların tüm Kuşadası'nı tarayacağını anlatan Başkan Altungün, "Kuşadası'nın 26 kilometrelik sahil bandını kapsayan sahil siteleri bölgesi, ilçemizin önemli noktalarından Kesedağı'nda bulunan alan, özellişterme idaresinden belediyemize verilmiş marina karşısında sosyal tesis alanı ile şehir merkezi, sahil bandı, Barbaros Bulvarı, Kervansaray çevresi, Kaleiçi ve Kalekapısı bölgesinde genç mimarlar proje hazırlayacak. Genç mimar arkadaşlarımız yapacakları çalışmaları belediyemize öneri paketi olarak sunacaktır. Bunlar, 2014 yerel seçimlerinden sonraki süreçte uygulamaya girecek olan Büyükşehir statüsünde çalışmalarımıza yol gösterici olacaktır. Böylesine önemli çalıştaylardan, belediyemizin ekiplerinin yanında ilçemizin değerleri mimarlarının yararlanacağı inancındayım. Kuşadası 3-5 siyasetçinin sürekli kısır döngü içerisinde kavga ettiği bir yer değil, böylesine önemli çalıştayların yapıldığı Türkiye'nin en önemli bir turizm merkezlerinin başında gelmektedir. Kuşadası'nın geleceğine ışık tutacak bu mimari çalışmalara katkısı ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 7 Ülkeden 30 Mimar Kuşadası'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement