7. Korkut Ata Kültür ve Spor Şenliği Başladı - Son Dakika
Yerel

7. Korkut Ata Kültür ve Spor Şenliği Başladı

7. Korkut Ata Kültür ve Spor Şenliği Başladı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 7.sinin gerçekleştirildiği Korkut Ata Kültür ve Spor Şenliği, eski Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve şenlik yürüyüşü ile başladı.

08.05.2015 13:55

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 7.sinin gerçekleştirildiği Korkut Ata Kültür ve Spor Şenliği, eski Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve şenlik yürüyüşü ile başladı.

Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen açılış törenine, OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Ulukanlı'nın yanı sıra, çok sayıda akademisyen, OKÜ İdari personeli, öğrenciler ve Osmaniyeli'ler katıldı. OKÜ tarafından her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan Kültür ve Spor Şenliği'nin bu yıl 7.sini düzenlediklerini belirten OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Ulukanlı, konuşmasında Osmaniyeli'lere ve OKÜ'lülere seslendi. Ulukanlı, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da yine Osmaniyeli'leri Karacaoğlan Yerleşkesi'ne davet ediyoruz. Kültürün ve sporun farklı etkinliklerle renk kattığı şenliğimizde halkımızı yanımızda görmek bizleri memnun edecektir. Zor ve yorucu bir dönemin sonuna yaklaşırken biraz olsun öğrencilerimizin nefes alarak, spor yaparak, müzik dinleyerek, farklı kültürel aktiviteler gerçekleştirerek rahatlamasını amaçlıyoruz" dedi.

Atatürk Anıtı'na OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca'nın adına OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Ulukanlı tarafından çelenk konulurken, OKÜ'lü yabancı uyruklu öğrenciler tarafından kurulan Azerbaycan Halk Oyunları ekibi güzel bir gösteri yaptı. Halk oyunu gösterisinin ardından tören alanından şehir merkezi içerisinde Osmaniye Mehteran ekibinin marşları eşliğinde, Cumhuriyet meydanına kadar gelenekselleşen yürüyüş gerçekleştirildi.

7. Korkut Ata Kültür ve Spor Şenliği'nin ilk gününde gündüz saatlerinde sportif faaliyetlerin yanı sıra OKÜ Öğrenci Kulüpleri'nin de etkinlikleri dikkat çekerken ilk günün sonunda önce Üniversite öğrencileri tarafından oluşturulan Grup Nötr sahne aldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Dilara Teymür tarafından seslendirilen şarkılarla coşan OKÜ'lüler eğlence dolu dakikalar geçirdi.

İlk günün sonunda geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 'Doğadan çaldığın yeter, Doğa için çal' diyen ve gönüllü sanatçılar tarafından oluşturulan Doğa İçin Çal Grubu sahne aldı. Geçmişten günümüze türkülerin ve şarkıların seslendirildiği konserde 1,5 saat sahnede kalan gruba OKÜ'lüler eşlik etti. Yaklaşık 25 şarkı seslendiren ve önümüzdeki yıllarda dinleyicileri ile buluşturmayı düşündükleri projelerinden de seçmeler sunan gruba, OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Ulukanlı tarafından hediye takdim edildi. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 7. Korkut Ata Kültür ve Spor Şenliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement