50. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali - Son Dakika
Yerel

50. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali

50. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat, "Umarım festivalin canlılığı, esnafımıza, köylümüze bereket getirir" dedi.

05.06.2014 15:25  Güncelleme: 12:30

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "50. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali"nin canlılığının, esnafa ve köylüye bereket getirmesini diledi.

Eşkinat, Naip Mahallesi'nde festivalle ilgili düzenlenen etkinlikte, programın bu yıl belediyeleri tarafından düzenlendiğini söyledi.

Festivalin kiraz üretimi ve alternatif tarıma hayır getirmesi temennisinde bulunan Eşkinat, "Bu süreç ummuyorum ki kiraz tarımında ve alternatif tarımda bölgemize hayırlar getirir. Umarım festivalin canlılığı, esnafımıza, köylümüze bereket getirir" dedi.

Naip Mahallesi muhtarı Ferhat Ataç da yarım asır önce köylerinde başlayan festivalin bugüne kadar sürdürülmesinden mutluluk duyduğunu, festivalin kirazın öneminin ortaya çıkarılmasına ve Tekirdağ'ın tanıtılmasına katkı sağladığını belirtti.

Mehteran takımı ve halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından festivale katılanlara kiraz ikram edildi.

Festivalin açılışına, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıçıroğlu, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık ve vatandaşlar katıldı.

Festival kapsamında Endüstri Meslek Lisesi tarafından yapılacak kortej yürüyüşünün ardından resmi açılış töreni gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 50. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement