5. Sosyal Hizmet Öğrenci Kurultay'ı Esenler'de Başladı - Son Dakika
Yerel

5. Sosyal Hizmet Öğrenci Kurultay'ı Esenler'de Başladı

5. Sosyal Hizmet Öğrenci Kurultay\'ı Esenler\'de Başladı

48 Üniversite’den yüzlerce öğrencinin dahil olduğu, Sosyal Hizmet Öğrenci Kurultay’ının bu yıl 5’incisi Esenler’de başladı.

02.05.2017 13:26

48 Üniversite'den yüzlerce öğrencinin dahil olduğu, Sosyal Hizmet Öğrenci Kurultay'ının bu yıl 5'incisi Esenler'de başladı. 2 gün sürecek olan Kurultayda birçok konuya değinilecek.

Sosyal Hizmet Öğrenci Birliği'nin düzenlediği üniversitelerden yüzlerce öğrencinin katıldığı Sosyal Hizmet Öğrenci Kurultayı'nın 5'incisi Esenler'de düzenlenen açılış töreniyle başladı. 2 gün boyunca sürecek olan kurultayda düzenlenen sempozyum ve panellere öğrenci katılımcılar katılabilecek. Programa Aile ve Sosyal Politiklara Bakanlığı Sosyal Yardımlar Müdürü Mustafa Tarlacı, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, Sosyal Hizmet Öğrenci Birliği Başkanı Tülin Urgan ve birçok üniversiteden yüzlerce öğrenci katıldı. Programda konuşmacılara plaketleri takdim edildi.

Açılış töreninde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Müdürü Mustafa Tarlacı, "Yardım edecek ihtiyaç sahibi insanlar arıyoruz. Açık ve net söylüyorum, etrafınızda yardıma muhtaç insanlar varsa bize bildirin. Çok güzel yardımlar yapılıyor. Geleceği Allah'tan başka kimse bilemez. Ancak gelecekte bildiğimiz bir şey varsa hepimizin yaşlanacağı. Yardım ettiğiniz özürlü veya yaşlı kişilerin bir ihtiyacını giderdiğiniz zaman onarın gözündeki mutluluğu dünyanın hiçbir yerinde bulamazsınız" dedi.

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, "Sosyal hizmet olgusu düşenin elinden tutmak, ihtiyacı olana vermektir. Kimin nerede nasıl ne kadar yardıma ihtiyacı varsa ona koşmaktır. Sosyal hizmet eğitimi alıp bunu bir meslek olarak seçen arkadaşların bu anlamda hem dünyada profesyonel bir iş icra ettiğini hem de aile içinde temel bir yatırım yaptıklarını bilmelerini isterim. Bu arzu ve hassasiyetle çalıştıkları sürece toplumun en önemli ihtiyacını karşılayan insanlar olacaksınız" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 5. Sosyal Hizmet Öğrenci Kurultay'ı Esenler'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement