48. Kütüphaneler Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

48. Kütüphaneler Haftası Kutlandı

48. Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Nevşehir'de 48.Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen tören ile verildi.48.Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen...

28.03.2012 12:29

Nevşehir'de 48. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen tören ile verildi.

48. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen program, Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Velettin Birsöz, Kütüphane Müdürü Perihan Urat, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Burada konuşan Nevşehir İl Halk Kütüphanesi Müdürü Perihan Urat, bilgi toplumunda, bilginin toplanması, işlenmesi, düzenlenmesi, kullanıcıya sunulması ve paylaşılmasında görevli olan kütüphanelerin kullanıcılarına istedikleri bilgiyi doğru ve en kısa sürede verebilmek için çağın gereksinimlerini karşılayacak çeşitli ve zengin koleksiyonlar ile donatıldığını kaydetti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz ise, halkın kütüphaneleri yakından tanımaları ve kütüphanelerden daha çok yararlanmalarını teşvik etmek, Türk toplumunun bilgi, kültür ve okuma düzeyini yükseltmek, kitap sevgisini halka ve öğrencilere kazandırmak amacıyla 1964 yılından beri Kütüphaneler Haftasının kutlandığını söyledi. Birsöz "Kütüphanelerimiz bulundukları yörenin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim ve okuma düzeyini yükselten seçkin kuruluşlardır." dedi.

Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin ise, kütüphanelerin toplum için önemini vurgulayarak hafta dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencileri kutladı.

Konuşmaların ardından öğrenciler kütüphaneler ile ilgili tiyatro oyununu sahnelendi.

Daha sonra ise, Kompozisyon dalında 1. olan Özel Kardelen Koleji 8. sınıf öğrencisi Kaan Akgün, şiir dalında 1. olan Mihriban Emin Günel İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Şeydanur Çataltepe, 2. olan aynı okul öğrencisi Fatma Sılay Avcı'ya ödüllerini Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz verdi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 48. Kütüphaneler Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement