3 Aralık Dünya Özürlüler Günü - Son Dakika
Yerel

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü

Karabük Valisi İzzettin Küçük, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak, engellilik, ya doğuştan ya da herhangi bir kaza veya uzun süren bir hastalığın sonrasında oluştuğunu söyledi.
Kimse gelecekte hangi nedenden olursa...

02.12.2013 18:46

Karabük Valisi İzzettin Küçük, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak, engellilik, ya doğuştan ya da herhangi bir kaza veya uzun süren bir hastalığın sonrasında oluştuğunu söyledi.

Kimse gelecekte hangi nedenden olursa olsun, engelli bir duruma düşebileceğini, bunun sonucunda da yürüyemeyeceğini, koşamayacağını, duyamayacağını, hissedemeyeceğini asla unutmamalı diyen Vali Küçük, " Kişilerin engelli olmaları bir kusur, bir eksiklik olarak görülmemelidir. Derecesi ne olursa olsun, insan onuruna yaraşır bir hayat sürmek tüm engelli vatandaşlarımızın da en doğal hakkıdır.Engellilerin sorunları onlara acımakla çözümlenemez. Aksine, bu duygu ile hareket etmek, var olan sorunların daha fazla hissedilmesine yol açar. Onun için engelli vatandaşlarımız, ailemizin bir bireyi olarak görülmeli ve sorunlarına kendi sorunlarımız gibi sahip çıkılmalıdır. Bu sorunların çözümünde herkes gereken katkı ve desteği vermelidir. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanında, sivil toplum kuruluşları ve toplumdaki her birey duyarlı davranmalı ve herkes ortak bir çaba içinde bulunmalıdır. Bu anlamda ilimizdeki vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütlerimiz kendi üzerine düşeni yerine getirmektedir. Bu sorumlu ve duyarlı davranışın göstergesi Karabük'teki engellilerimize ait okulların, iş eğitim merkezlerinin ve bunlara destek vermek için kurulan derneklerin varlığıdır. Toplumda engelli olarak bilinen vatandaşlarımız yaptıklarıyla bir çok engeli aşmaktadır. Günümüzde her alanda ve her meslekte engelli vatandaşımızı görmek mümkündür. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sporun her branşında engelli sporcularımız yetişmekte, bir çok gencimiz milli formamızı giyerek kazanmış olduğu başarısının haklı sevincini ve gururunu yaşayabilmektedir.

Unutulmamalıdır ki; Sevgi engellisi olunmadığı sürece sorunlar çözümsüz değildir" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement