29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Hakkari'de de büyük coşkuyla kutlandı.

29.10.2013 14:34

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Hakkari'de de büyük coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar çerçevesinde Vali Necmettin Kalkan, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez ile makamında kurum amirleri ile vatandaşların tebriklerini kabul etti.

Daha sonra Şehir Stadyumu'nda devam programda, Vali Kalkan, asker, öğrenci, ve vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşan Vali Necmettin Kalkan, bütün Türkiye'de olduğu gibi, Hakkari'de de Cumhuriyetin 90. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

Vali Kalkan, şunları ifade etti:

"90 yıl önce nasıl bir coşku yaşanmışsa, bugün de aynısını hala yüreklerimizde hissediyoruz. Bu coşkuyu yaşamamızın en önemli nedeni, milletin iradesine dayalı bir rejim olan Cumhuriyetin ilan edilmesi ve artık millet iradesinin yönetime yansımasıdır. Cumhuriyetçi düşüncenin temeli, Kurtuluş Savaşı başlamadan önce atılmıştır. Zaferi, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, doğulusuyla batılısıyla, Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Arnavut'uyla bütün mozaiği ile bu millet kazanmıştır. Bu zafer, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bu mutlu günde, Büyük Atatürk'ü, ülkemizin bütünlüğü uğruna kendini feda eden aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anarken, 21. yüzyılın, Türkiye Cumhuriyeti ve milletimiz için daha mutlu, daha parlak olmasını diliyorum."

Öğrencilerce günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından, farklı yörelere ait halk oyunları gösterileri sunuldu.

Vali Kalkan, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez'in yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermesinin ardından kutlamalar resmi geçit töreniyle sona erdi.

Kutlamalara, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Bahadır, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Küçükarslan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, MİT Bölge Müdürü Metin Bozer, kurum amirleri, askeri erkan, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement