24 Kasım Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Batmanda düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

24.11.2013 14:41

24 Kasım Öğretmenle Günü resmi kutlaması Batmanda gerçekleşti. Kutlama programı sabah saat 09.00'da Valilik Bahçesinde Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Atatürk anıtına çelenk sunumuna il Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Milli Eğitim Müdür yardımcısı, Şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
KUTLAMA PROGRAMI KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVAM ETTİ
Valilik bahçesinde gerçekleşen Çelenk sunma programının ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü programı Yeni Kültür Merkezi Konferans salonunda saat 10.00'da başladı. Buradaki programa Vali Yılmaz Arslan, Vali yardımcıları resmi kurum müdürleri, bazı STK temsilciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yeni Kültür Merkezi Konferans salonundaki tören saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başladı.
İstiklal marşının okunmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın mesaj okundu. Okunan mesajın ardından Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibi gösterisi yapıldı. Program mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına 16 Mayıs Ortaokulu öğretmeni Keremhan Köroğlunun konuşması ve ardından Anadolu Öğretmen Lisesinden iki öğrencinin okuduğu şiirlerle devam etti. 24 Kasım öğretmenler günü programı Milli Eğitim Müdürümüz Şerif Akboğa'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Akboğa konuşmasında"Bir insan yetiştirme sanatı olan öğretmenlik mesleği önemini ve saygınlığını hiçbir zaman yitirmemiş aksine günden güne daha çok önem kazanmıştır. İnsanı hayata hazırlayan böylesi bir mesleğin kıymeti maddi değerlerle ölçülemez. Öğretmenlik bir sanattır uğraş alanı da bilimdir, dolayısıyla öğretmen hem bir sanatçı hem bir bilim insanıdır. İçinde yaşadığımız çağ bilgi çağıdır, bilim teknik ve sanat uygarlığı oluşturur. Uygarlığın temeli olan bilimi ise insanlığa sunan eğitmenlerdir akademisyenlerdir. Tüm bunları bize öğretmenimiz tanıtır, öğretir sevdirir, benimsetir. Bu sayede geleceğimiz daha parlak olur ve hayatımız kolaylaşır. Hayatımıza bu derece katkıları olan öğretmenlerimizi, minnet ve şükranla anıyoruz" diyen Akboğa konuşmasına tüm öğretmenlerin 24 Kasım öğretmenler günü kutlu olsun diyerek son verdi.
Milli Eğitim Müdürü Akboğa'nın konuşmasının ardından Türk Telekom Anadolu Lisesi Öğrencilerin hazırlamış oldukları tiyatro oyunu sahnelendi ardından Müzik öğretmeni Mahir Can Solunay yönetiminde Necat Nasıroğlu ortaokulu öğrencileri korosunun seslendirdiği şarkılarla program devam etti.
24 Kasım Öğretmenler günü programı hizmet süresini doldurup emekli olan eğitimcilere Hizmet şeref belgelerinin verilmesiyle devam etti. Adil Dursun adına 50.yıl ilkokul müdürü Haci Özgür'e, Mehmet Şakir Nart, M. Salih Güven ve Tahir budak adlı öğretmenlere Vali Yılmaz Arslan tarafından hizmet şeref belgeleri ve Plaketleri verildi. Hizmet şeref belgelerinin verilmesinin ardından 24 Kasım öğretmenler günü kapsamında düzenlenen resim şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Yılmaz Arslan tarafından verildi. Verilen ödüllerin ardından program öğretmenler müzik gurubu tarafından verilen müzik dinletisiyle devam etti. 24 Kasım Öğretmenler Günü programı adaylıkları kaldırılan öğretmenlerin mesleğe giriş yemin töreni ve akabinde Müzik öğretmeni Mahir Can Solunay yönetiminde öğretmenlerin öğretmen marşını okudu. 24 Kasım öğretmenler günü Program Fuaye salonunda düzenlenen fotoğraf sergisi ve kokteyl ile sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement