19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na Doğru

19 Mayıs Atatürk\'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı\'na Doğru

AK Parti Adana Milletvekili Şükrü Erdinç, CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Çukurova Belediye Başkanı Şükrü Arıkan ve AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla kutlama mesajı...

17.05.2013 15:34

AK Parti Adana Milletvekili Şükrü Erdinç, CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Çukurova Belediye Başkanı Şükrü Arıkan ve AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Erdinç, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan yaktığı özgürlük meşalesinin, tarihin dönüm noktalarından biri olduğunu, Atatürk tarafından yakılan bu özgürlük meşalesinin tüm Anadolu'ya yayıldığını milli mücadele sonunda ise ülkenin düşman işgalinden kurtulduğunu anımsattı.

Türk milletinin bütün dünyaya örnek teşkil eden bir kurtuluş mücadelesi verdiğini belirten Erdinç, "İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Kurtuluş Savaş'ımızın başladığı gün olan bugünü gençliğe bayram olarak armağan ederken, verilen amansız bir mücadele sonucunda kazanılan bağımsızlığı ve bu ülkenin geleceğini her zaman güvendiği, inandığı Türk Gençliği'ne emanet etmiştir.Sahibi olduğumuz potansiyel genç nüfusumuz, bizim en büyük gücümüzdür. Milletimizi ileri götürecek olan ise güven duyduğumuz genç fikirlerdir. İnanıyorum ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını emanet ettiği gençlerimiz, onu koruyacak ve daha da yücelteceklerdir" ifadelerini kullandı.

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi ise mesajında 19 Mayıs'ın, bir ulusun yeniden var olma mücadelesinin simgesi olduğunu belirtti.

Ulu Önder'in geleceğin güçlü Türkiye'sinin gençlerin omuzlarında yükseleceğini bildiği için bugünü gençlerle özdeşleştirdiğini dile getiren Develi, şunları kaydetti:

"Bu nedenle bu sorumluluğu taşıyacak bireyler olmalıyız ve ileri demokrasilere ulaşmak adına çok çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Gençlerimiz başta olmak üzere bütün milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyorum."

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan da mesajında, Atatürk'ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlerin ellerinde daha da büyüyüp gelişeceği bildirdi.

Arıkan mesajında "Büyük Önder Atatürk, kurduğu Cumhuriyeti Türk gençlerine emanet etmiştir. Türk gençliğinin, Atatürk'ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk Milletine karşı görev ve sorumluluklarını en güzel şekilde yerine getireceğine inancımız tamdır. Türkiye Cumhuriyeti, gençlerin ellerinde daha da büyüyüp gelişecektir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlarken, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran aziz Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını da rahmet ve şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ise mesajında ülkenin istikbali için geleceğin teminatı olan gençlere gereken önemin verilmesi gerektiğini ifade etti.

Gençlerin el üstünde tutulması ve iyi bir şekilde yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yağcı, "O günlerde yaşanan çok ağır şartlara, yokluğa ve kıtlığa rağmen milletimiz her türlü fedakarlıkta bulunmuştur. Azim, inanç ve gönül birliğiyle ülkeyi işgal edenlere karşı duran kahraman ecdadımız, bunun neticesi olarak da tarihte eşine az rastlanır bir destan yazmıştır" dedi. - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement