17. Tülay Aktaş Karşılıksız Hizmet Ödülü Sahibini Buldu - Son Dakika
Yerel

17. Tülay Aktaş Karşılıksız Hizmet Ödülü Sahibini Buldu

17. Tülay Aktaş Karşılıksız Hizmet Ödülü Sahibini Buldu

Eski İzmir Valisi ve İçişleri Bakanlarından Kutlu Aktaş'ın eşi, şehir gönüllüsü merhum Tülay Aktaş'ın ölümünün ardından İzmir' deki 300'e yakın sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu "Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği"...

25.09.2013 21:54

Eski İzmir Valisi ve İçişleri Bakanlarından Kutlu Aktaş'ın eşi, şehir gönüllüsü merhum Tülay Aktaş'ın ölümünün ardından İzmir' deki 300'e yakın sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu "Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Toplantısı ve Karşılıksız Hizmet Ödül Töreni" bu yıl 17. defa gerçekleşti.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen törende yüksek bir katılım sağlandı. Devajans Başkanı Erhan Gölbey'in moderatörlüğü ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının hemen ardından Güçbirliği Sözcüsü Şener Anadol, eski doğal başkanlar, vali eşleri Meral Göksu ve Müşerref Nehrozoğlu'nun konuşmaları ile devam etti.

Geçen yıl ilki opera sanatçısı Aytül Büyüksaraç'a verilen; "Başarılı İzmirli Bir Kadın Sanatçıya" başlıklı ödül bu sene İzmir'li seramik sanatçısı Yıldız Şima' ya verildi.

İl Dernekler Müdürlüğü tarafından İzmir'in anıt isimlerine de plaket sunumu yapıldı. Prof. Dr. Merih Eroğlu, Prof. Dr. Melahat Okuyan, Sevgi Özküzne ve Sancar Maruflu bu özel ödüle değer görüldü. İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz bu özel isimlere teşekkürlerini sundu.

Merhum Tülay Aktaş'ın istediği gibi kadınların gelişmesine yönelik sunumlar bu yılki törende de yer buldu. Kadın Girişimciler Derneği, Garanti Bankası ve Ekonomist Dergisi 2012 Yılı Kadın Girişimcisi seçilen Nurcan Özdemir salonu dolduran izleyicilere keyifli bir sunum yaptı. Nurcan Özdemir'e teşekkür belgesini Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk verdi.

Programın son bölümünde günün büyük ödülüne geçildi. 17 senedir İzmir'deki derneklerin hazırladıkları projeleri ile katıldıkları yarışmanın sonuçları açıklandı. 8 farklı dernekten, toplam 11 proje ile gerçekleştirilen yarışmaya katılan dernekler; Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi, Türk Kadınlar Birliği Bayraklı Şubesi, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı, Karşıyaka Soroptimist Kulübü, 118 R İzmir Kahramanlar Lions Kulübü, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, Kadın Adayları Eğitme ve Destekleme Derneği İzmir Şubesi ve Ege Kadın Dayanışma Vakfı oldu.

Projelerini sunan derneklere katılım belgeleri İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz ve Konak Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Güngör tarafından takdim edildi.

Ödül dağılımında, teşvik ödülü Kadın Adayları Eğitme ve Destekleme Derneği İzmir Şubesi'nin "Geleceği Yöneten Kadınlar " Projesi'ne, Jüri Özel Ödülü Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi "Eğitim ve Dayanışma Kampı " Projesi'ne, 17. Tülay Aktaş Karşılıksız Hizmet Ödülü Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı "Hayalden Gerçeğe" Projesine verildi.

Projeleri ile ödül kazanan dernek yöneticilerine belgelerini merhum Tülay Aktaş'ın çocukları Gürhan Aktaş ve Gülay Aktaş, eski doğal başkanlar Meral Göksu ve Müşerref Nehrozoğlu ile önceki dönem sözcüsü Avukat Neşe Can Hürtürk ve dönem sözcüsü Şener Anadol birlikte sundu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 17. Tülay Aktaş Karşılıksız Hizmet Ödülü Sahibini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement