17 Ay Sonra "Pardon" - Son Dakika
Yerel

17 Ay Sonra "Pardon"

17 Ay Sonra "Pardon"

Yusuf Dede'ye 17 ay sonra 'pardon'

10.04.2011 05:22  Güncelleme: 13:07

Sivas'ın Divriği ilçesinde eşini 17 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan ve gerçek zanlının yakalanmasının ardından 17 aydır tutuklu olduğu cezaevinden tahliye edilen 85 yaşındaki Yusuf Yardımcı, acı olayın yaşandığı evinin kapısını aylar sonra açtı.

Gerçek zanlı F.T'nin (26) dün Sivas E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edildiği saatlerde cezaevinden tahliye edilen ve gece saatlerinde gidecek yeri olmadığı için basın mensuplarının yardımıyla otele yerleştirilen Yusuf Yardımcı, Ankara'dan Sivas'a gelen torunu Murat Yardımcı ile memleketi Divriği'ye gitti.

Sakal ve saç tıraşı olan, yeni elbiseler giyinen Yardımcı, köyü Ödek'e uğradıktan sonra oğlu Hüseyin ve torunu Murat Yardımcı ile ilçe merkezine geçti. Avukatı Abdullah Korkmaz'ın ofisine giden Yardımcı, avukatıyla bir süre görüştü. Cezaevinde suçsuz yere 17 ay kaldığını ifade eden Yardımcı, yaşlı olmasına rağmen uzun süre suçsuz yere cezaevinde yattığını, bu durumdan çok üzüntü duyduğunu söyledi.

Tahliye olduğu ve gerçek ortaya çıktığı için mutlu olduğunu anlatan Yardımcı, "Elbet bir gün cezaevinden çıkacağımı biliyordum" dedi. Yardımcı, bundan sonraki süreçte, mağdur olduğu 17 ayın hesabını soracağını belirtti.

Zanlıyı tanımadığını, ancak babası ve dedesini tanıdığını ifade eden Yardımcı, başından beri suçsuz olduğunu, ancak bunu kimseye anlatamadığını söyledi.

Avukat Abdullah Korkmaz ise müvekkilinin tahliye olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Müvekkilinin 17 ay boyunca suçsuz yere cezaevinde kaldığını ifade eden Korkmaz, adaletin tecelli etmesinden dolayı sevinç duyduklarını söyledi.

Müvekkilinin Haziran ayında görülecek duruşmada beraatını beklediklerini anlatan Korkmaz, müvekkilinin cezaevinde kaldığı süreçteki mağduriyetiyle ilgili yasal bir girişim başlatılıp başlatılmayacağı konusunda Yusuf Yardımcı ve ailesiyle görüştükten sonra bir karara varacaklarını, ailenin kararına göre gerekenin yapılacağını kaydetti.

Korkmaz, gerçek zanlının tespit edilerek adalete teslim edilmesi gelişmesi üzerine, müvekkilinin Haziran ayındaki duruşmayı beklemeden cezaevinden tahliye edilmesinin sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.

Yusuf Yardımcı, daha sonra avukatı, oğlu ve torunuyla birlikte, eşi Elmas Yardımcı'nın öldürüldüğü evine gitti. Evin kapısının anahtarı üzerinde olmadığı için, kapı çilingir yardımıyla açıldı. Eve girip evraklarını kontrol eden Yardımcı, dördüncü eşi Elmas ile 1990'lı yıllarda evlenirken çekilmiş olan fotoğrafıyla basın mensuplarına poz verdi. Evin salonunda halen olayın izlerinin olduğu, salondaki halının üzerinde kan lekelerinin bulunduğu gözlendi.

-DRAMI, "PARDON" FİLMİNE BENZETİLMİŞTİ-

Divriği ilçesinde yaklaşık 17 ay önce evinde 17 yerinden bıçaklanarak öldürülen ve 4 bileziği de gasp edilen Elmas Yardımcı'nın öldürülmesiyle ilgili 85 yaşındaki eşi Yusuf Yardımcı, tutuklanmıştı.

Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla olayla ilgili dosyayı 1 hafta önce teslim alan Sivas Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları başarılı çalışmalar sonucu olayın zanlısı F.T'yi, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde yakalamıştı. Yaşlı kadını öldürerek 4 bileziğini gasp ettikten sonra cinayeti işlediğini itiraf ettiği belirtilen Zanlı F.T, "tasarlayarak kasten adam öldürme" ve "nitelikli yağma" suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Yargılama süreci devam eden ve Haziran ayında hakim karşısına çıkmayı bekleyen Yardımcı, olayın zanlısı olduğu tespit edilen F.T'nin tutuklanmasının hemen ardından cezaevinden tahliye edilmişti.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 17 Ay Sonra 'Pardon' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement