15 Hektar Orman Yandı - Son Dakika
Yerel

15 Hektar Orman Yandı

15 Hektar Orman Yandı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde Bükköy ve Fındıcak Köyleri arasındaki ormanlık alanda dün akşam yangın çıktı

02.12.2010 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde Bükköy ve Fındıcak Köyleri arasındaki ormanlık alanda dün akşam yangın çıktı. Lodosun da etkisiyle büyüyen yangın köylülere korku dolu saatler yaşattı. Sabaha karşı yangını kontrol altına alan ekipler soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Mustafakemalpaşa İlçesi'nde geçen pazar günü başlayan orman yangını zamanında müdahale ile söndürüldü. Bu yangından sonra dün gece aynı bölgede alevler tekrar yükseldi. Şiddetli lodosun da etkisiyle büyüyen yangın, 1 kilometre uzaklıktaki Bükköy ve 3 kilometre uzaklıktaki Fındıcak Köyü'nde yaşayanlara korku dolu saatler yaşattı.

ÖNCE KÖYLÜLER MÜDAHALE ETTİ

Saat 22.30'da başlayan yangına önce köylüler daha sonra itfaiye ve orman işletmesine ait ekipler müdahale etti. Kaymakam Kazım Karabulut, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal ve Orman Bölge Müdür Ali Girgin yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Sabaha karşı kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmalarına başlandı.

Yetkililer kızılçam ve meşe ağaçlarından oluşan 15 hektar alanın kül olmasına neden olan yangının, köylülerin temizlik için bahçelerindeki çalı ve çırpılarını yakarken kıvılcımın rüzgarın etkisiyle sıçramasından kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Olayla ilgili soruşturma Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Savcılığı'nca sürdürülüyor.

(Bursa), (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel 15 Hektar Orman Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement