13 Ton Tohumluk Patates 3 Saatte Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

13 Ton Tohumluk Patates 3 Saatte Dağıtıldı

13 Ton Tohumluk Patates 3 Saatte Dağıtıldı

Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Kabadüz ilçesinde 13 ton sertifikalı patates üreticilere dağıtıldı.

02.04.2013 15:03

Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Kabadüz ilçesinde 13 ton sertifikalı patates üreticilere dağıtıldı.

Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Müdürü Şube müdürü Ekrem Oğurlu'nun katılımıyla 13 ton patates üreticilere verilirken Oğurlu, yaptığı açıklamada, "İlimizde toplam 20 bin dekar alan üzerinde patates ekimi gerçekleşmektedir. Gölköy, Gürgentepe, Ulubey, Kabadüz, Fatsa, Çamaş, Korgan, Kumru, Kabataş ve Çaybaşı ilçelerimizde 60 ton sertifikalı patates tohumu dağıtımı yapıldı. Öte yandan Kabadüz ilçesi en fazla patates üretimi yapan ve tohumluğu alan ilçemizdir" dedi.

Kabadüz Gıda, Tarım ve İlçe Hayvancılık Müdürü Bilal Çelik, Kabadüz ilçesinde patates yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığını belirterek, vatandaşlarca ilçenin yüksek kesimlerince patates yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığının altını çizdi. Çelik, "Gıda, Tarım ve İl Hayvancılık Müdürlüğü araçlığı İl Özel İdare destekli olarak sertifikalı ve yüksek kaliteli patates tohumluğu getirdik. Toplam 13 ton patates tohumluğunu uygun fiyatla vatandaşlarımıza dağıtımını kısa süre içerisinde gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Çelik, aynı tohumluktan geçtiğimiz yıllar içinde dağıtım yapıldığını, üreticilerin yüksek verim aldığını sözlerine ekledi.

Çiftçi Mustafa Akçay da, "Geçen yıl da aynı patatesten aldım. Çok yüksek verim verdi. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

Çiftçilere dağıtılan 13 ton tohumluk patates 3 saat gibi kısa süre içerisinde dağıtımı tamamlandı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 13 Ton Tohumluk Patates 3 Saatte Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement