112 Araç Filosuna 5 Yeni Ambulans Daha Katıldı - Son Dakika
Yerel

112 Araç Filosuna 5 Yeni Ambulans Daha Katıldı

112 Araç Filosuna 5 Yeni Ambulans Daha Katıldı

Bayburt 112 Acil Sağlık Hizmetleri araç filosuna tam donanımlı 5 adet yeni ambulans daha katıldı.

05.02.2014 07:08

Bayburt 112 Acil Sağlık Hizmetleri araç filosuna tam donanımlı 5 adet yeni ambulans daha katıldı. Bunların içerisinde 1 adet Obezite Ambulansı da bulunuyor.

112 Komuta Kontrol Merkezi'nde düzenlenen Ambulans devir, teslim törenine Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Millet Vekili Bünyamin Özbek, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal Sağlık İl Müdürü Dr. Zülkarni Özbek ve112 Başhekimi Dr. Serkan Topsakal katıldı.

Ambulansların devir teslimi esnasında konuşan Bayburt İl sağlık Müdürü Zülkarni ÖZBEK, "Bu ambulanslarla ildeki hizmet sunumu en üst düzeye çıkacak" dedi. Sağlık Bakanlığı tarafından Bayburt' a gönderilen tam donanımlı 4 adet Acil yardım ve 1 adet Obezite ambulansı gönderilmiştir. Bu ambulansların ilimizin sağlık anlamında ki hizmet kalitesinin yükseltilmesindeki önemine değinen Özbek; "Sağlık Bakanlığınca yürütülen 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' kapsamında, sağlık alanında yapılan büyük atılımlarla, Acil Sağlık Hizmetlerinde de büyük gelişmeler sağlandı. Acil ve yoğun bakım tedavileri, özel hastanelerde ve kamu hastanelerinde ücretsiz verilmeye başlanırken bu uygulama ile sigortalı olsun olmasın herkesin Acil durumlarda ücretsiz sağlık yardımı alabiliyor.

112 ile taşınan hasta ve yaralı sayısı 1998'lerde 520 iken 2013 yılında 7893. Aynı şekilde 1998'li yıllarda 112 hizmeti alamayan kırsal kesim nüfusunun, 2013 yılından bu yana %100'ü bu hizmeti almaya başladı. İlimizde, Acil Sağlık Hizmetleri, 112 Komuta Kontrol Merkezi, 7 adet Acil Sağlık Hizmet İstasyonu, 99 personel ve 15 faal ambulans ile 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde Acil Sağlık Hizmeti sunuluyor."diyerek sözlerine devam eden Özbek, 112 Acil Komuta Merkezinin çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Ardından bir konuşma yapan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek;"Geçen yılda 3 Ambulans teslim töreni yapmıştık. Bu sene de beş Ambulans daha 112 Acil servisimizin hizmetine katıyoruz. Sağlık Müdürümüzün söylediklerinde bir şey benim dikkatimi çekti. Senede 8000 vakaya, günlük yaklaşık olarak 22 vakaya 112 müdahil oluyor. Bildiğim kadarıyla şehir merkezinde 7.8 dakika, kırsalda ise 30 dakikanın altında ulaşılıyor ve acil 112 nin yüz personeli ve yaklaşık 20 adet Ambulansı ile Bayburt insanına kaliteli hizmet veriyor ve vermeye de devam edecektir.

Birde malum 15 gün önce Bayburt sınırları içerisinde Yolcu otobüsü ve iş makinesinin çarpışması sonucu bir trafik kazası olmuştu ve kazada 3 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Bu vesileyle ölen vatandaşlarımıza bir kez daha Allahtan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu kazada Bayburt ekibi olarak da sevindiğimiz bir nokta olmuştu. Kazanın meydana gelmesinin hemen ardından 112 Acil Servisimiz olay yerine intikal etmiş ve yaralılara anında müdahalede bulunmuşlar. Bu özverili hizmetlerinden dolayı kazazedeler tarafından Bayburt 112 Acil servisine gönderilen teşekkür mektubunda kazazedelere Bayburt 112 Acil servisi tarafından gösterilen ilgi, alaka ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür edildiği tarafımdan tespit edilmiştir. Bayburt Milletvekili olarak bende bir kez daha 112 Acil servisi çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum."dedi.

112 çalışanlarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Mükerrem Ünlüer,

"Değerli arkadaşlar bende fedakar çalışan 112 ekibini tebrik ediyorum, bölgemizde özellikle sağlık hizmetleri olsun, diğer kazalara ulaşma acısından olsun Bayburt 112 servisi Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir noktada. Bu yeni beş Ambulansla da hizmet kalitesi daha yukarı bir seviyeye çıkarılacaktır. Bu fedakar ve özverili çalışmalarından dolayı başta Sağlık İl Müdürümüze onun şahsında tüm sağlık çalışanlarının hepsini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."diyerek sözlerini tamamladıktan sonra araçların anahtarları sürücülerine teslim edildi.

Ardından 112 acil komuta merkezinde incelemelerde bulunan Vali Mükerrem Ünlüer ve beraberindekiler çalışmalırı yerinde incelediler. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 112 Araç Filosuna 5 Yeni Ambulans Daha Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement