106. Yılında Anılarla Hattuşa Kazıları Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Yerel

106. Yılında Anılarla Hattuşa Kazıları Fotoğraf Sergisi

106. Yılında Anılarla Hattuşa Kazıları Fotoğraf Sergisi

Kaymakamlığı, Hatuşşa Kültür ve Turizm haftası etkinlikleri kapsamında "106.Yılında Anılarla Hattuşa Kazıları" adlı fotoğraf sergisi ve yemek yarışması düzenlendi.

17.04.2013 18:38

Çorum'un

Kaymakamlığı, Hatuşşa Kültür ve Turizm haftası etkinlikleri kapsamında "106. Yılında Anılarla Hattuşa Kazıları" adlı fotoğraf sergisi ve yemek yarışması düzenlendi.

Boğazkale Kaymakamlığı, Alman Arkeoloji Enstitüsü ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ın işbirliği ile dünya arşivlerinden toplanan Hattuşa fotoğraflarıyla oluşturulan sergi Vali Sabri Başköy tarafından açıldı.

Açılışa, Vali Sabri Başköy, İl Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Saraç, Boğazkale Kaymakamı Zeliha Uyan, Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü H. İbrahim Doğan, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

"106. Yılında Anılarla Hattuşa Kazıları" adlı fotoğraf sergisi, Hititlerin Başkenti Hattuşa'da yapılan arkeolojik kazıların 1906-1912 yılları arasında çekilen ve arkeolojik kazıların dönemlerine göre adeta tarihsel, etnografik ve sosyolojik bir fotoromanını içeren, dünyadaki Alman Arkeoloji Enstitüsü ve üniversite arşivlerinden toplanan bin 500 fotoğraf ve filmin içinden seçilen 300 orijinal fotoğraftan oluşuyor. Sergide yıllar süren çalışmalarda elde edilmiş kazı sonuçları, kazılarak ortaya çıkarılmış kalıntılar, anıtlar, buluntular ile ekip üyesi bilim insanlarının yanı sıra Boğazköylü ve çevredeki bazı diğer köylerden gelen işçilerin fotoğrafları yer alıyor.

7 bin yıllık tarihi geçmişi olan Çorum'da 5 farklı kazı alanı olduğuna dikkat çeken Vali Başköy,

"Çorum'da kazma vurulan her yerden tarih çıkıyor. Çorumlular olarak bunun değerini ve kıymetini bilmeliyiz. Bu da tarihimizi koruyarak, ülkemiz ve dünyaya en güzel tanıtarak olur" dedi.

Açılışın ardından sergiyi gezen Başköy ve beraberindekilere Çorum Müze Müdürü Önder İpek sergi hakkında bilgi verdi. Fotoğraf sergisi, Hattuşsa ören yerinde yeni yapılacak olan ziyaretçi karşılama merkezinin karşılama salonunda sergilenmeye devam edilecek. Açılışın ardında Vali Sabri Başköy ve beraberindeki protokol üyeleri Boğazkale Kaymakamlığı tarafından Hatuşşa Kültür ve Turizm haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yemek yarışmasına katıldı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 106. Yılında Anılarla Hattuşa Kazıları Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement