103 Üreticiye Tohum ve Fidan Desteği - Son Dakika
Yerel

103 Üreticiye Tohum ve Fidan Desteği

103 Üreticiye Tohum ve Fidan Desteği

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, ödeneği Kütahya İl Özel İdaresi tarafından karşılanan “Meyveciliği, Yem Bitkileri ile Aromatik Bitkilerinin Üretimini Geliştirme ve Sebze Tarımını Geliştirme” projeleri kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından temin edilen tohum ve fidanlar 103 üreticiye dağıtıldı.

16.04.2015 11:35

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, ödeneği Kütahya İl Özel İdaresi tarafından karşılanan "Meyveciliği, Yem Bitkileri ile Aromatik Bitkilerinin Üretimini Geliştirme ve Sebze Tarımını Geliştirme" projeleri kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından temin edilen tohum ve fidanlar 103 üreticiye dağıtıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde gerçekleştirilen üreticilere tohum ve fidan dağıtım töreninde konuşan Kaymakam Fethi Savran," Bugün burada Kütahya İl Özel İdaresinin katkılarıyla 103 çiftçimize tohum ve fidan dağıtımını gerçekleştireceğiz. Ben özellikle tohum ve fidan dağıtımına ön ayak olan Valimize, İl Özel İdaremize, onların buradaki temsilcileri olan İbrahim Kılıç ve Mustafa Şen'e teşekkür ediyor, çiftçilerimize hayırlı bol kazançlar diliyorum." diye konuştu.

Ödeneği Kütahya İl Özel İdaresi tarafından karşılanan " Meyveciliği, Yem Bitkileri ile Aromatik Bitkilerinin Üretimini Geliştirme ve Sebze Tarımını Geliştirme" projeleri kapsamında 17 üreticiye 51 dekar alana ekimi yapılmak üzere 170 kilo yonca tohumu, 4 üreticiye 20 dekar alana ekimi yapılmak üzere 86 kilo silajlık mısır, 7 üreticiye 12 dekar alana dikimi yapılmak üzere 1500 adet asma fidanı, 1 üreticiye 3 dekar alana dikimi yapılmak üzere 10 bin 500 adet çilek fidanı, 1 üreticiye 16 dekar alana ekimi yapılmak üzere 16 kilo çörek otu tohumu dağıtıldı.

Ayrıca sonbaharda 34 üreticiye 170 dekar alana ekimi yapılmak üzere 1700 kilo Macar fiği ile 39 üreticiye 195 dekar alana dikilmek üzere 3 bin 120 adet ceviz fidanı dağıtılacağı öğrenildi.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 103 Üreticiye Tohum ve Fidan Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement