10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden: "Gazeteciler toplumun her anını doğru ve tarafsız olarak aktarmaya çalışıyor"

10.01.2014 16:55

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Vali Erden, gazetecilik mesleğinin yeniliklere en hızlı uyum sağlayan meslekler arasında yer aldığını belirttiği mesajında, gazetecilerin toplumun her anını doğru ve tarafsız olarak aktarmaya çalıştığını bildirdi.

Gazetecilerin güç şartlarda hizmet verdiğini ifade eden Erden, haberin en kapsamlı haliyle üretilmesini sağlayan basın çalışanlarının, her gün değişik olayları yerelden ulusala, hatta uluslararası boyutlara taşımanın sorumluluğu gayreti içerisinde olduklarını belirterek şunları kaydetti:

"Demokrasinin güzel sonuçlarından birisi olan basın özgürlüğünün verdiği güçle, güvenilir kaynaklardan gerçekleri tüm yalınlığıyla aktaran, ilkeli ve tarafsız yayın anlayışıyla mesleğini onurlu bir şekilde yerine getiren, toplumumuzun gür sesi, tüm gazetecilerimizin bu anlamlı günlerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise mesajında modern toplumlarda basının çok önemli bir yeri olduğunu belirtirken, gazetecilik mesleğinin objektif olarak yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ise iletişim ağlarının ve araçlarının gelişmesine bağlı olarak gazetecilik mesleğinin de hızlı bir gelişim içinde olduğuna dikkat çekerken Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet gazeteciliğin dünyanın en saygın ve dinamik mesleği olduğunu dile getirdi. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement