10 Nisan Polis Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

10 Nisan Polis Bayramı Kutlandı

10 Nisan Polis Bayramı Kutlandı

10 Nisan Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 169. yıldönümü etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

10.04.2014 11:25

10 Nisan Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşu'nun 169. yıldönümü etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

10 Nisan Türk Polis Teşkilatının Kuruluşu'nun 169. yıldönümü etkinlikleri 1 hafta boyunca devam etti. Etkinlikler Adıyaman Valiliği önünde düzenlenen resmi tören ile son buldu. Valilik önünde Atatürk Büstü'ne Emniyet Müdürü Fikret Salmaner'in çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından öğrenciler şiirler okudu. Törende, öğrenciler arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törende konuşan Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, "Ülkemizin huzur ve güvenliği, kamu düzeninin korunması ve devamının sağlanması için her zaman üstün gayret ve büyük fedakarlıkla çalışan Emniyet Teşkilatımız, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin korunması, olayların aydınlatılması ve faillerin yakalanması amacıyla yaptığı çalışmalarla halkımızın desteğini kazanmıştır. Ülkemizin en huzurlu kentlerinin başında yer alan, terörün en yoğun olduğu dönemde bile bu özelliğini muhafaza eden Adıyaman'da teşkilat olarak amacımız, bilim ve teknolojiden en üst seviyede yararlanıp toplumun desteğini alarak suçun önlenmesinde gerekli tedbirleri almak, suç oluştuktan sonra ise araştırma ve çalışmalar sonucunda suçu aydınlatıp suçlarla hukukun üstünlüğü ve insan hakları çerçevesinde mücadele etmektedir. Ülkemizin ve Adıyaman'ın huzurunu bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

Polis teşkilatına da seslenen Salmaner, "Hiçbir zaman devletimizin ve milletimizin hizmetinde olduğumuzu, onların huzuru, mutluluğu ve güveni için görev yaptığımızı asla unutmadan yolunuza devam etmenizdir. Bunun da yolu insan ve millet sevgisinden, insan haklarına saygıdan, toplumun çıkarlarının şahsi çıkarların üstünde tutulmasından, görev için her türlü fedakarlığı göze almadan geçer. Sizlerin bu özelliklere sahip olduğunuza inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle görevi uğruna kahramanca mücadele ederken şehitlik mertebesine yükselen aziz meslektaşlarımızı rahmetle anıyor; yakınlarının acılarını yürekten paylaşıyorum" diye konuştu.

Tören resmi geçiş töreniyle son buldu - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 10 Nisan Polis Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement