1. Sinop Sanayi Ürünleri Sergisi - Son Dakika
Yerel

1. Sinop Sanayi Ürünleri Sergisi

1. Sinop Sanayi Ürünleri Sergisi

1. Sinop Sanayi Ürünleri Sergisi, Sinop Belediyesi Yaşlılar Dinlenme Evi'nde açıldı.

28.06.2013 17:33

1. Sinop Sanayi Ürünleri Sergisi, Sinop Belediyesi Yaşlılar Dinlenme Evi'nde açıldı.

Serginin açılışına Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Minoğlu, Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Bakanlık Müşaviri Hayati Yaşar, Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Turan Durmaz, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sanayiciler katıldı.

1. Sanayi Ürünleri Fuarı'nın Sinop'a hayırlı uğurlu olmasını dileyen Vali Köşger  "Geldiğimiz günden bu tarafa söylediğimiz bir şey var, Sinop'un Gayrisafi Milli Hasıla içinde tarımın yeri yüzde 82, yüzde 8 mertebesinde sanayi, yüzde 10 mertebesinde de hizmet sektörünün payı var. Biz tarımın geriletilmeden oransallığın değişmesi gerektiği kanaatini söylüyoruz. Hizmet sektörünün ve sanayi sektörünün bu pay içinde tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi hak ettiği yeri alması gerektiğini düşünüyoruz. Bu manada Sinop'un çevresini, doğal dokusunu, hali hazırda doğal yapısını bozmadan sanayiyi, endüstriyi geliştirmemiz lazım" dedi.

Sinop'un temel alt yapı sorunlarının hızla çözüldüğünü ifade eden Köşger, şöyle devam etti:

"Sinop teşvik kapsamında oldukça iyi bir yerde. Merkezdeki Organize Sanayi Bölgemiz faaliyete geçti. Boyabat ilçemizde kurulan Organize Sanayi Bölgemizde de alt yapı çalışmaları süratle ilerliyor. Ekonomik manada ilimizde çok önemli gelişmeler başladı. Bu noktada Sinop sanayici ve iş adamının geleceğe yönelik vizyonunu çok iyi kurarak gelecekle ilgili planlarını çok iyi yaparak, çok kapsayıcı ve uzak görüşlü yatırımlar yapmasını diliyorum. Çünkü Sinop'un geleceği ve ufku parlak. Çok daha güzel günler bizi bekliyor. Bu fuara katılan herkesi tebrik ediyor, başarılar, bol kazançlar diliyorum."

Vali Köşger ve beraberindekiler sergiyi gezerek üretilen ürünler hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.

Üç gün sürecek sergiye, Sinop dahilinde 48 sanayi işletmesi katıldı. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1. Sinop Sanayi Ürünleri Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement