Van'ın Tuşba ilçesinde çıkan yangına mahalleli traktörlerle müdahale etti - Son Dakika
Yaşam

Van'ın Tuşba ilçesinde çıkan yangına mahalleli traktörlerle müdahale etti

Van\'ın Tuşba ilçesinde çıkan yangına mahalleli traktörlerle müdahale etti

Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Alaköy Mahallesi'nde çıkan yangında, mahalle sakinleri traktörlerle yangına müdahale etti. Yangın, odunluk, garaj ve arazide büyük zarara yol açarken, can kaybı yaşanmadı.

16.08.2023 16:02

Van'da korkutan yangın

Mahalle sakinleri itfaiye gelene kadar yangına traktör ve kovalarlar müdahale etti

VAN - Van'ın Tuşba ilçesinde odunluk, garaj ve arazide çıkan yangın korkuya neden olurken, mahalleli traktörlerle yangıma müdahale etti.

Edinilen bilgilere göre yangın, Tuşba İlçesine bağlı Alaköy Mahallesi'nde ikamet eden Cevdet Demircan isimli vatandaşın odunluğu ile garajda meydana geldi. Öğlen saatlerinde çıkan yangını fark eden ev sakinleri itfaiyeye haber verdi. Henüz çıkış sebebi bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın

ihbarını alan Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Tuşba ve Grup Amirliği ekipleri bölgeye sevk edildi. İtfsiye ekipleri gelene kadar mahalle sakinleri kovalarla, traktörlerle yangına müdahale etti. İtfaiyenin de gelmesiyle korkulu anlar yaşatan yangın, yaklaşık 1 saatlik müdahalenin ardından yanvın eve sıçramadan söndürlürken, yangının söndürülmesiyle mahalle sakinleri derin bir nefes aldı.

Yangında, odunluk, kiler garaj ve yaklaşık 4-5 hektarlık alan yandı.

Mahalle muhtarı Zrki Akyürek, "Çıkan yangında çok şükür can kaybımız yok. Vatandaşımız maddi zarara uğradı. Mahalle sakinleri itfaiye ekipleri ile birlikle canla başla yangına müdahale etti. Şuanda hassr tespit yapılmadı. ya gın sonrası yapılacacak" dedi.

Ev sahibi Cevdet Demircan, ocağın üzerinde yemek yaptığı sıra rüzgarın da etkisiyle ocaktan çıkan kıvılcım otlara sıçradı

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Van'ın Tuşba ilçesinde çıkan yangına mahalleli traktörlerle müdahale etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement