Tunceli'de İki Mevsim Aynı Anda Yaşanıyor - Son Dakika
Yaşam

Tunceli'de İki Mevsim Aynı Anda Yaşanıyor

Tunceli'nin Pülümür ve Ovacık ilçeleri başta olmak üzere kentin birçok yerine kar düşerken, Çemişgezek ilçesinde leylaklar yeniden çiçek açtı. İklimin değişkenliği nedeniyle Tunceli'de farklı mevsimler aynı anda yaşanıyor.

20.11.2023 10:27  Güncelleme: 10:36

Tunceli'de iki mevsim aynı anda yaşanıyor: Bir yanı kara kış diğer yanında çiçek açıyor

TUNCELİ - Tunceli'nin Pülümür ve Ovacık ilçeleri başta olmak üzere kentin bir çok yerine kar düşerken, Çemişgezek ilçesinde leylaklar yeniden çiçek açtı.

Kara kış Tunceli'nin bir çok yerinde kendini göstermeye başladı. Çemişgezek ilçesinde ise normalde nisan ayında açan leylaklar tekrardan çiçek açtı. Tunceli'de iklimin yer yer değişkenlik gösterdiğini kaydeden Ömer Faruk Tek, "Güzel ülkemiz Türkiye'de nasıl aynı anda dört mevsimi görmek mümkünse, ilimiz Tunceli'de de şu an farklı iki mevsimi görmekteyiz. Pülümür ilçemizde şu an kar yağışı devam ederken, ilçemiz olan Çemişgezek'te ise gerek rakımdan gerekse farklı etmenlerden dolayı leylaklar ve diğer muhtelif çiçeklerin tekrardan yeşerdiğini görüyoruz" dedi.

Bahçelerinde tekrar açan leylağın kendilerini şaşırttığını belirten Önder Altan, "Bugünlerde ilçemizde ılıman bir hava hüküm sürerken, normalde Nisan ayının ortalarında çiçek açan leylak ağacı Kasım ayının sonlarına doğru tekrardan çiçek açtı. Bu durum bizleri çok şaşırttı" diye konuştu.

Tunceli\'de İki Mevsim Aynı Anda Yaşanıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Tunceli'de İki Mevsim Aynı Anda Yaşanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement