Siyah beyaz doğan manda yavrusu köylüleri şaşırttı - Son Dakika
Yaşam

Siyah beyaz doğan manda yavrusu köylüleri şaşırttı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde siyah beyaz benekli renkleriyle doğan ve görüntüsüyle inek yavrusunu andıran küçük manda, Kümbet köyünde büyük ilgi gördü. Yavrunun siyah beyaz renkleri ve benekleri, çevre köylerden gelenlerin dikkatini çekti. Mandanın sahibi ve köylüler, böyle bir yavruyla ilk defa karşılaştıklarını belirtti.

24.07.2023 09:20  Güncelleme: 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siyah beyaz doğan manda yavrusu köylüleri şaşırttı

OSMANİYE - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde siyah beyaz benekli renkleriyle doğan ve görüntüsüyle inek yavrusunu andıran küçük manda dikkat çekti.

Kadirli ilçesine bağlı Kümbet köyünde İsmail Öcalan'a ait mandanın yavrusu doğdu. Doğan manda yavrusunun siyah beyaz renkleri, benekleri dikkat çekti. Türünün bölgedeki tek örneği olan manda yavrusunu çevre köylerden dahi görmeye gelenler olmaya başladı.

Bu durumla ilk defa karşılaştıklarını belirten manda yavrusunun sahibi İsmail Öcalan " Böyle bir yavrumuz doğdu. Siyah beyaz benekli. Önce bizde çok şaşırdık, İnek yavrusu gibi, görenler zaten ilk önce inek yavrusu zannediyor. Yavrumuzu yakın köylerden de görmeye geliyorlar, gören herkes şaşırıyor" dedi.

Hayvan sahibinin eşi Meryem Öcalan ise " Biz ilk defa böyle bir şey gördük. Yavrumuz daha 2 günlük onu çok seviyoruz. Benim çocuğum sevmeden işe gitmiyor" şeklinde konuştu.

Kümbet köylüleri ise daha önce bu şekilde bir manda yavrusu görmediklerini belirtti.

Siyah beyaz doğan manda yavrusu köylüleri şaşırttı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Siyah beyaz doğan manda yavrusu köylüleri şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement