Şile'de Şiddetli Yağış ve Fırtına Sonucu İş Yerleri Su Altında Kaldı - Son Dakika
Yaşam

Şile'de Şiddetli Yağış ve Fırtına Sonucu İş Yerleri Su Altında Kaldı

Şile\'de Şiddetli Yağış ve Fırtına Sonucu İş Yerleri Su Altında Kaldı

Şile Ağva'da etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle derenin taşması sonucu birçok iş yerini su bastı, ağaçlar ve aydınlatma direkleri devrildi. Bölgede maddi hasar oluşurken, temizlik ve kaldırma çalışmaları devam ediyor.

19.11.2023 15:33  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şile'de şiddetli yağış ve fırtınanın etkisiyle derenin taşması sonucu birçok iş yerini su bastı, ağaçlar ve aydınlatma direkleri devrildi.

Şile Ağva'da sabaha karşı etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Yeşilçay Deresi taştı. Dalgaların etkisiyle kıyı kesimleri sular altında kalırken derenin kenarında bulunan birçok iş yerini de su bastı. İşletmelerdeki masa, sandalye gibi bazı eşyalar suyla birlikte dışarı sürüklendi, bazı araçlarda hasar oluştu.

Fırtına nedeniyle yerinden sökülen ağaçlar ile asfalttan ayrılan molozlar da suyla etrafa taşınırken, Ağva sahilde bulunan birçok ahşap yapı ve baraka hasar gördü.

Bölgede, çok sayıda iş yeri ve butik oteli su basarken bazı işletmeler misafirlerini tahliye etti.

Ağva'ya ulaşımın sağlandığı ormanlık yolda da devrilen ağaçlar ulaşımı olumsuz etkiledi. Derenin taşması nedeniyle Kabaköz Mahallesi'nde Şile yönünde yol ulaşıma kapatıldı.

Şile Belediyesine bağlı ekipler, bölgede temizlik ve devrilen ağaçların kaldırılmasına yönelik çalışma yürütürken, taşkın bölgesine iş makineleri de getirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağva'da deniz ve dere seviyesine yakın yerlerde meydana gelen taşkınlar nedeniyle 94 personel, 38 araç ve iş makinesi, varisco, 3 motopomp, 4 dalgıç pompa ile müdahale çalışmalarını sürdürüyor.

Rögarlar taştı, yollarda göllenmeler oluştu

Yağışın etkisiyle Balıbey Mahallesi, merkez ve rıhtım bölgesinde de ağaçlar devrilirken aydınlatma direği de yola düştü. İlçe merkezinde rögarlar taştı, yollarda göllenme ve su birikintileri oluştu.

Kumbaba Mahallesi'nde de su baskınları yaşandı, sahil kesiminde yüksek dalgalar meydana geldi.

Bölgede sağanak ve şiddetli rüzgar etkisini sürdürüyor.

"Can kaybı yok ama maddi hasar var"

Ağva Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İrfan Çaplı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırtınanın etkisiyle birlikte denizin kabararak dere yatağını yükselttiğini söyledi.

Dere yatağında bulunan ahşap yapı ve barakaların zarar gördüğünü aktaran Çaplı, "Neredeyse her sene benzer olayları yaşıyoruz. Sadece bizim yaklaşık 3-4 milyon liralık zararımız var. Bu bölge için sel yatağı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı var. Herhangi bir yaralı, can kaybı yok ama maddi hasar var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Şile'de Şiddetli Yağış ve Fırtına Sonucu İş Yerleri Su Altında Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement