Minik Erva Serkan Balcı Sayesinde "Anne" Diyebilecek - Son Dakika
Yaşam

Minik Erva Serkan Balcı Sayesinde "Anne" Diyebilecek

Minik Erva Serkan Balcı Sayesinde "Anne" Diyebilecek

Adana'da doğuştan işitme engelli olduğu için halk arasında "biyonik kulak" olarak bilinen "Koklear implant"ı sobanın içine atınca işitme yeteneğini kaybeden, ailesinin de maddi durumu iyi olmadığı için biyonik kulak alınamayan 2.5 yaşındaki kız çocuğunun imdadına, Antalyasporlu futbolcu Serkan Balcı yetişti.

06.03.2014 09:44

Adana'da doğuştan işitme engelli olduğu için halk arasında "biyonik kulak" olarak bilinen "Koklear implant"ı sobanın içine atınca işitme yeteneğini kaybeden, ailesinin de maddi durumu iyi olmadığı için biyonik kulak alınamayan 2.5 yaşındaki kız çocuğunun imdadına, Antalyasporlu futbolcu Serkan Balcı yetişti.

Ayşe (32) ve Ömer Altunkanat (35) 8 yıl önce evlendi. Bir kebapçıda asgari ücretle çalışıp geçinen Altunkanat'ın evlendikten sonra Tarık ismini verdiği bir erkek çocuğu dünyaya geldi. Ancak Tarık'ın sağ ayağı doğuştan yamuk olduğu için, bu nedenle aile varını yoğunu çocukları için harcayarak ameliyat ettirdi. Ameliyattan sonra özel bir hastanede haftada 250 liraya tedavi olan Tarık, 2 yaşında yürüyebildi. Altunkanat çiftçinin 3.5 yıl sonra da ismini Erva Hayriye koydukları bir kız çocukları dünyaya geldi. Ancak minik Erva'nın işitme engelli olduğunu 1 yaşında anlayan aile SGK'nın yardımıyla kızına Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde halk arasında "biyonik kulak" olarak bilinen "Koklear implant"ın takılmasına karar verildi. Biyonik kulak Erva'nın kulak kemiği üzerine ve iç kulağa yerleştirildi. Bu sayede sesi elektriğe çevirerek işitmenin yeniden gerçekleşmesi sağlandı. 6 ay önce takılan kulak sayesinde Erva 2.5 yaşında baba demeye başladı. Ancak 1 ay önce Erva odada tek olduğu sırada kulağı sobanın içine attı. Anne bunu fark etmeyerek sobayı yaktığında kulak da içinde yandı. Anne Altunkanat kulağının olmadığını fark ederken, her yeri aradı ancak bulamadı. En son sobaya baktıklarında kulağın yandığını gördü. Annenin, "Kızım artık anne diyemeyecek, çünkü bizim bu kulaklığı alacak gücümüz yok" diye feryat etmesi haber oldu.

Yapılan haberler üzerine Türkiye'den ve dünyanın dört bir tarafından minik Erva'ya kulaklık almak isteyen, aileye yardım etmek isteyen yardımseverler oldu. Ancak aileye ilk ulaşan, Erva'nın yaşlarında kız çocuğu olan, bir dönem Fenerbahçe ve Trabzonspor'da top koşturan şimdi de Antalyasporun başarısı için terk döken Serkan Balcı oldu. Balcı, aileye bir aracı yardımıyla ulaşarak kulaklığı alıp göndermek istediğini söyledi. Ancak daha sonra kulaklığın uymayacağı düşünülerek baba Ömer Altukanat telefonla aranıp ne kadar para gerektiği söylendi. Baba Altunkanat, bir firma ile anlaşarak kulaklığı 11 bin 400 liraya kadar düşürdüğünü söyledi. Bunun üzerine Balcı hemen 12 bin lira para gönderdi. Bu parayı çeken baba kızına biyonik kulağı alıp taktı. Erva ilk başlarda kulaklığı taktırmak istemese de sonradan kulaklığa alıştı. Aile şimdi kızlarının konuşacağı günü bekliyor.

Baba Altunkanat, kızının işitme engelli olduğunu 1 yaşında öğrendiğini, çok üzüldüğünü, ailede kimsenin işitme engelli olmadığını belirterek, "O zaman devletimiz sağolsun tedavi ettirdik ücret ödemeden biyonik kulaklık verdiler. Kızım baba demeye başlamıştı konuşuyordu ancak sonra kulaklığı sobaya atmış. 1 aydır kulaklığı yoktu duymuyordu. Bu haber olunca yardım etmek için bizi herkes aradı. Dünyada hala iyi insanlar varmış. Kulaklığı almamız için Antalyaspor'dan bir futbolcu para gönderdi. Allah ondan razı olsun. Bir futbolcunun yardım etmesine çok şaşırdım. Futbolcudan böyle bir şey beklemezdim" dedi.

Anne Altunkanat ise kızına kulaklık gerektiğinin haber yapılmasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından hatta dünyadan yardım için arayanlar olduğunu anlatarak, "Ancak bize yardımı bir futbolcu yaptı. Ben bu duruma çok şaşırdım aynı zamanda çok sevindim. Futbolcunun Erva'nın yaşlarında kızı varmış o gözünün önüne gelmiş o nedenle yardım etmiş. Allah onu kızıyla hep mutlu etsin. Ben futbolcu ile tanışıp yüz yüze teşekkür etmek isterim" diye konuştu.

Anne, kızının tekrar duyunca konuşmaya başladığını, 'baba' dediğini, yemeğe 'ham' dediğini vurgulayarak, "Kendini tehlikelerden korusun bize o bile yeter. Anne şimdilik demiyor. Ama inşallah duyduğu için ileride onu da diyecek" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Minik Erva Serkan Balcı Sayesinde 'Anne' Diyebilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hakan kara: helal olsun serkan balcı 0 0 Yanıtla

Advertisement