10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne doğru - Son Dakika
Yaşam

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne doğru

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü\'ne doğru

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Futbol Kulübü (GFK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.

09.01.2021 10:27  Güncelleme: 11:20

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Futbol Kulübü (GFK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı ve Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, çok sesli, etkin ve herhangi bir kısıtlamaya maruz kalmadan kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirebilen medyanın varlığının demokratik ve şeffaf toplumun olmazsa olmaz koşulu olduğunu vurguladı.

Demokrasi ile yönetilen ülkelerde her zaman tarafsız ve özgür basının var olması gerektiğini belirten Şahin, "Basın ve ifade özgürlüğünün, halkımızın haber alma hakkıyla birlikte geliştiği ortamlarda medya organlarının vatandaşlarımıza tüm gelişmeleri doğru aktarması, kamuoyunun bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde kilit bir rol oynamaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Gazetecilerin küresel sorun olan koronavirüs ile mücadele döneminde kendi sağlıklarını hiçe sayarak vatandaşları doğru bilgilendirmek için canla başla çalıştığına dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:

"Dünyaya açık, ülkesinin ve insanlığın meselelerini takip edebilen, söz söyleyebilen, katılımcı, gerçeklerden kaçmayan bir toplum ancak özgür, şeffaf, hakkaniyetli medya organlarıyla mümkündür. Günümüz medya teknolojilerindeki hızlı gelişme, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medyanın etkinlik alanını genişletmiş, doğru ve tarafsız habercilik anlayışını her zamankinden daha önemli hale getirmiştir.

Pandemi döneminde büyük bir gayret göstererek çalışan basın mensubu arkadaşlarımız ile birlikte bu süreçten en az hasarla çıkılabilmesi için halkı bilinçlendirme noktasında ortak çalışmalar yürüttük. Ülkemizin bu süreçten en az hasarla çıkabilmesi için alınan tedbirlerde gazi şehir olarak ilklere imza atarken çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan ve bu çalışmaları tüm dünyaya duyuran basın mensupları oldu. Bu mesleğin erbapları her türlü saygıyı ve takdiri fazlasıyla hak etmektedir. Tüm gazetecilerimizin gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."

GAOSB Başkanı Cengiz Şimşek

Şimşek ise gazetecilerin vatandaşların dünyadaki gelişmelerden doğru ve hızlı bir şekilde bilgi sahibi olmaları için özveri ve fedakarlıkla çalıştıklarını belirtti.

Güçlü bir basının, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğu kadar kalkınmanın da önemli araçları arasında yer aldığına dikkati çeken Şimşek, şunları kaydetti:

"Gazetecilik, toplumun gelişmesinde ve kalkınmasında önemli rolü ve sorumlulukları bulunan bir meslek. Basın sektörü gelişmemiş halkın dünyadaki gelişmelerden zamanında ve doğru bir şekilde bilgilendirilemediği toplumların gelişmeleri de yavaş olmaktadır. Bu nedenle kamu görevi yapmanın sorumluluğu ile hareket eden, ilkeli, tarafsız ve güçlü bir basının varlığını önemsiyoruz. Vatandaşların doğru ve hızlı bir şekilde dünyadaki gelişmelerden haberdar olmalarını sağlayan tüm gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum."

GFK Başkanı Büyükekşi

Büyükekşi de basının, demokrasilerin ve çağdaş yönetim anlayışının vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna dikkati çekti.

Basının takımla şehir arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğünü belirten Büyükekşi,"Görevini fedakarca yerine getirerek, vatandaşlara haber ve bilgi akışını sağlayan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, başarılar diliyorum. Bu vesile ile ebediyete intikal etmiş basın mensuplarına da yüce Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Ünverdi

Ünverdi ise basın mensuplarının her koşulda kamuoyunu bilgilendirmek adına özveriyle görev yaptıklarını belirterek, doğru habere ulaşmada görsel ve yazılı medyanın büyük bir işlevi yerine getirdiğini kaydetti.

Bağımsız basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna dikkati çeken Ünverdi, "Pandemi sürecinde de basın mensuplarımız yaptıkları haberlerle toplumsal duyarlılığa katkıda bulunmuş ve kamuoyunu gelişmelerden haberdar ederek çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülmesine destek olmuştur. Bu zor dönemde göstermiş oldukları mücadeleden dolayı ayrıca teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylık ve başarılar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı

Dağlı, mesai kavramı olmadan büyük bir sorumluluk bilinciyle yerine getirilen gazeteciliğin bir yaşam biçimi olduğuna dikkat çekerek, "Tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, basın şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." ifadesini kullandı.

NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt

Özyurt da basın mensuplarının salgın sürecinde de önemli bir rol üstlendiklerini ve zor şartlarda görevlerini yerine getiren gazetecilerin her türlü övgüyü hak ettiğini kaydetti.

Gazetecilerin, zaman ve mekan tanımaksızın halka en doğru haberleri ulaştırmak için çalıştıklarını ifade eden Özyurt, halkın haber alma hakkı için büyük fedakarlıklar içerisinde ve zaman zaman zor şartlar altında çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı, meslek hayatlarında mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement