Oğlunun Organlarını Bağışlayan Babadan İbretlik Sözler - Son Dakika
Yaşam

Oğlunun Organlarını Bağışlayan Babadan İbretlik Sözler

Oğlunun Organlarını Bağışlayan Babadan İbretlik Sözler

Gaziantep'te hastanede tedavi görürken hayatını kaybeden şahsın babası oğlunun organlarını bağışlarken, organları neden bağışladığını ibretlik sözlerle ifade etti.
Yaklaşık bir hafta önce lavaboda dengesini kaybedip düşen fayansçı ustası...

14.11.2013 14:14

Gaziantep'te hastanede tedavi görürken hayatını kaybeden şahsın babası oğlunun organlarını bağışlarken, organları neden bağışladığını ibretlik sözlerle ifade etti.

Yaklaşık bir hafta önce lavaboda dengesini kaybedip düşen fayansçı ustası Harun Özdemir (34) başından ağır yaralanmış ve Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak burada tedavi altına alınmıştı. 1 çocuk babası Özdemir yoğun bakımda yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayınca beyin ölümü gerçekleşti.

Aileyle organların bağışlanması konusunda görüşen doktorlar olumlu yanıt alınca, yapılan operasyonla akciğer, karaciğer ve böbrekler alındı. Anestezi Uzm. Dr. Sinem Bayrakçı, "Harun Özdemir, ağır yaralı bir şekilde hastanemize geldi. Yoğun bakımda bir süredir tedavi görüyordu ancak dün beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine vakit kaybetmeden organlarının bağışlanması konusunda ailesiyle görüştük. Aile de sağ olsunlar çok anlayışlı çıktılar. Bu sayede 4 kişiye umut oldular" diye konuştu.

Anestezi Uzm. Dr. Gülden Kocaer ise akciğer, karaciğer ve böbreklerin hastaneye gelen ekipler tarafından başarılı bir şekilde alınarak organ bekleyen hastalar için götürüldüğünü aktardı.

Öte yandan, Harun Özdemir'in 69 yaşındaki babası Fevzi Özdemir'in ise sözleri yürek burktu. Gözü yaşlı baba organ bağışı konusunda ibretlik sözler söyleyerek herkesin bu konuda mutlaka duyarlı olması gerektiğini söyledi. Baba Özdemir, organ bağışı konusunda doktorların kendisini bilgilendirdiğini belirterek, "Ben de doktorların söylemi üzerine yakınlarımla görüşerek fikir edindim. Bir kendime danıştım, bir de İslamiyet'teki manasına baktım. Hz. Peygamber efendimiz diyor ki; 'Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir. Bir insanı yaşatmak da bütün insanlığı yaşatmak gibidir.' Bu kararımıza karşı çıkanlar da oldu eleştirenler de oldu. Bana sorduklarında kendilerine ben hadisten yola çıkarak oğlumun organlarını bağışladım. Karşı çıkanlara dedim ki; 'siz hayır diyorsunuz, peki neden?' Tabi buna bir karşılık veremediler. Benim yaptığımın bir sakıncası var mı? Olabilir. Huzuru mahşerde Rabbim bana sorarsa 'Bunu neden yaptın' diye. Ben de 'Rabbim ben senin rızan için yaptım, Habibinin hadisine dayanarak yaptım' diye cevap vereceğim inşallah" dedi.

Gözü yaşlı baba Favzi Özdemir, geçtiğimiz günlerde habere konu olan bir çocuğun organ bağışı ile büyük bir mutluluk yaşadığına şahit olduğunu ifade ederek, "Haberlerde izlediğim kadarıyla bir çocuk için donör aranıyordu ve Amerika'da bulunmuş. O babanın sevincini gözlerinin içinde gördüm. Amerika'da bulunmasına rağmen ve nakil gerçekleşmeden yaşadıkları sevinci gördüm. Baba orada dedi ki, 'bana kainatı bağışlasalar bu kadar sevinmezdim.' Ben de diyorum ki acaba oğlumun organları ile bir insan böyle sevinir mi? Kime gidecek kime verilecek nasıl bir insana nasip olacak bunu ben bilmem" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Oğlunun Organlarını Bağışlayan Babadan İbretlik Sözler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement