Mersin'de Babalar Günü etkinliği düzenlendi - Son Dakika
Yaşam

Mersin'de Babalar Günü etkinliği düzenlendi

Mersin\'de Babalar Günü etkinliği düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi'nde Babalar Günü etkinliği düzenledi. Babalar, çocuklarıyla birlikte 3D kalemle gözlük tasarladı ve satranç oynadı. Etkinlikte, çocukların atölye çalışmalarında tasarlayarak yaptıkları satranç takımları babalara hediye edildi. Baba-oğul etkinliğine katılanlar, atölyede yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgi aldı. Katılımcılar, çocuklarının el becerilerini ve yeteneklerini geliştirmeleri için bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti.

18.06.2023 13:43

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından, Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi'nde 'Babalar Günü' etkinliği düzenlendi. Çocuklarıyla birlikte 3D kalemle gözlük tasarlayan babalar, kendilerine hediye edilen satranç takımıyla oyun oynadı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi'nde düzenlediği Babalar Günü etkinliğinde, çocuklarıyla birlikte atölyede 3D kalemle gözlük tasarımı yapan babalara, yine çocukların atölye çalışmalarında tasarlayarak yaptıkları satranç takımları hediye edildi. Babalar ve çocukların rakip oldukları mini satranç yarışması düzenlendi. Babalara, Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi sorumlusu Emre Aşkın tarafından, atölyede yapılan diğer çalışmalarla ilgili olarak bilgi verildi.

Asıf Ay, oğlu Kerem'in atölye çalışmalarına katılmasının ardından olumlu yönde gelişme gösterdiğini söyleyerek şunları belirtti:

"Öğretmen olarak, bütün çocukların aslında ilerideki bilişim teknolojilerine iyice adapte olabilmeleri için böyle bir hizmetin Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiği için memnunum. Çok teşekkür ediyorum. Babalar Günü dolayısıyla böyle bir etkinlik yapıldığı içinde çok heyecanlıyım. Çocuğumda aslında yönelmemesi gereken şeylere yönelmiyor. Artık kendisinin ilgi alanının dahilinde değişik fikirlere açık oluyor ve daha mutlu oluyor."

Babası ile birlikte atölye çalışması yapan Kerem Ay ise şöyle konuştu:

"Bence Babalar Günü için böyle bir şey yapılması çok güzel. Hem baba hem oğul gelebiliyor. Bazıları kızlarını da getirebiliyor. Yani güzel bir etkinlik. Babalar Günü'n kutlu olsun babacığım."

Atölye çalışmalarına katılan oğlu Tamer'in tabletten uzaklaştığını kaydeden baba Fatih Yılmaz, şunları söyledi:

"Öncelikle çocuklarım için çok ayrı farklı bir sosyal aktivite oldu. En azından hem sokaktan hem tabletten hem de farklı şeylerden uzak kaldı. Burada hem el becerisini hem yeteneğini geliştirme fırsatı buldu. Başkan'ımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bence çocuklar için çok faydalı. Hem de geleceğe dair iyi bir eğitim olduğunu düşünüyorum. İnşallah daha devamı gelir. Daha farklı sosyal aktivitelerde belediyemizin katkılarıyla, destekleriyle bizler de elimizden geldiğince, imkan buldukça çocuklarımızı alır buralara getiririz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yaşam Mersin'de Babalar Günü etkinliği düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement