Kur'an-ı Kerim'in altından geçtiler, 55 yıllık kan davası son buldu - Son Dakika
Yaşam

Kur'an-ı Kerim'in altından geçtiler, 55 yıllık kan davası son buldu

Muş Tabanlı köyünden Ökmen ailesi ve Muş Eşmepınar köyünden Şenşoy ailesi arasında 55 yıldır devam eden kan davası, bölgenin önde gelen din alimleri ve kanaat önderlerinin araya girmesi ile son buldu. Camide düzenlenen törende iki aile üyeleri de Kur'an-ı Kerim'in altından geçti.

23.04.2024 11:49  Güncelleme: 12:52

Muş'ta iki kişinin ölümüyle sonuçlanan kan davası, bölgenin önde gelen din alimleri ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle 55 yıl sonra barışla son buldu.

MİLLETVEKİLLERİ VE KAYMAKAM DA ORADAYDI

İstanbul Sultanbeyli'deki Orhangazi Camii'nde düzenlenen törene AK Parti İstanbul Milletvekili Yahya Çelik, AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın, Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, bölgenin önde gelen kanaat önderleri, din alimleri ve Ökmen ailesi ile Şenşoy ailesinin bireyleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim'in altından geçtiler, 55 yıllık kan davası son buldu

KUR'AN-I KERİM'İN ALTINDAN GEÇTİLER

Kuran-ı Kerim'in okunmasından sonra her iki ailenin üyeleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek bir birleriyle tokalaşıp barışı ilan etti. Yapılan duanın ardından taraflar aynı masada yan yana oturup barış yemeği yedi.

Kur'an-ı Kerim'in altından geçtiler, 55 yıllık kan davası son buldu

"BÜTÜN DÜNYAYA, BÜTÜN İNSANLIĞA ÖRNEK OLSUN"

Barışın tahsis edilmesinde emeği geçen isimlerin başında gelen Yedi Bölge Yedi Kardeş Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Çağdaş Toplu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "55 yıldır devam eden kan davasının son bulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bu anlamlı barışın bütün dünyaya, bütün insanlığa örnek olması temennisi ile inşallah" ifadelerine yer verdi.

Kur'an-ı Kerim'in altından geçtiler, 55 yıllık kan davası son buldu

Muş Anadolu Yakası Dernek Başkanı Yılmaz Bozyiğit de barışın kalıcı olmasını temenni ettiklerini belirterek programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kur\'an-ı Kerim\'in altından geçtiler, 55 yıllık kan davası son buldu

Son Dakika Yaşam Kur'an-ı Kerim'in altından geçtiler, 55 yıllık kan davası son buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • astragan: ,kılıçdaroğlu altılı masaya da böyle yemin ettirseydi bu gün arkadan hançerlenmezdi. ama yemin de etseler chp'de kılıç kalkan oyunları alaca karanlık kuşağı misali hiç bitmez ;) 48 82 Yanıtla
    Abuzer Kadayıf: Kılıçtaroğlu patates soğanın aldından geçirdi masayı kuran iman bilmezler ki 13 42 Gursel kalen: Beş kıramlık aklın ile on kuruşluk yorum yapmışsın. 11 1
  • tuba kolyiğit: 55 yilda kaç can gitti acaba 82 13 Yanıtla
  • Murat Çevre: Aferin geç bile kalınmış tek düşman Terör... 87 2 Yanıtla
  • Biyo Art: Bütün değerler bizimdir. Cumhuriyette bizimdir 15 Temmuz da bizimdir Selahaddin Eyyübi de bizimdir. Ve bu çare i yeganesi evvela maneviyattır dindir imandır ahlaktır ilimdir fendir. Terakkimiz için başkaca bir yol yordam akıl yoktur. 68 19 Yanıtla
    Biyo Art: ve bu milletin çare i yeganesi… 15 7
  • H celik: İnşallah kaostan beslenen fitnecinin biri tekrar bi halt etmez iki aile bireylerine 60 4 Yanıtla
  • Ercan Aytekin: umarım basta İsrail olmak üzere bütün insanlığa örnek olur 34 3 Yanıtla
  • Sedat Bezmen: İlk resimde öndeki adam çok memnun gözüküyor 23 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement